Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Norwegian med ett resultat före skatt på 117 miljoner NOK och en förbättrad kassa i det fjärde kvartalet 2021

Norwegian med ett resultat före skatt på 117 miljoner NOK och en förbättrad kassa i det fjärde kvartalet 2021

Norwegian redovisar idag resultatet för fjärde kvartalet och sitt preliminära årsresultat för 2021. Efterfrågan på flygresor ökade jämfört med tredje kvartalet, men påverkades negativt av omicron-utbrottet. Vinsten före skatt (EBT) uppgick till 117 miljoner NOK, där motsvarande resultat för fjärde kvartalet 2020 var en förlust på 16,6 miljarder NOK och jämfört med en vinst på 169 miljoner NOK und

Norwegian gör hållbart flygbränsle tillgängligt för företagskunder

Norwegian gör hållbart flygbränsle tillgängligt för företagskunder

Norwegian har tecknat ett samarbetsavtal med Neste, världens ledande producent av hållbara flygbränslen (SAF). Det betyder att Norwegians affärsresenärer nu kommer att kunna minska sina koldioxidutsläpp med upp till 80 procent genom flygbolagets val av hållbart flygbränsle. Avtalet är ett viktigt steg för att påskynda en fri marknad för hållbara flygbränslen

Hållbart flygbränsle är beprövat

Norwegian nyrekryterar 270 kabinpersonal - återöppnar bas på Arlanda

Norwegian nyrekryterar 270 kabinpersonal - återöppnar bas på Arlanda

Som en förberedelse inför sommarsäsongen påbörjar nu Norwegian rekryteringen av runt 270 kabinpersonal, som ska vara baserade på Stockholm-Arlanda. Från och med i april 2022 går de nyanställda ombord i Stockholm och blir därmed den första flygande personalen baserade i Sverige som Norwegian haft sedan pandemin startade 2020. Därmed öppnar Norwegian sin bas för kabinpersonal igen på Arlanda.

Visa mer

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm