Gå direkt till innehåll
Koncernchef Geir Karlsen, Norwegian, och Camilla Viken, generalsekreterare i UNICEF Norge.
Koncernchef Geir Karlsen, Norwegian, och Camilla Viken, generalsekreterare i UNICEF Norge.

Pressmeddelande -

Norwegian och UNICEF Norge förlänger samarbetet

I snart 15 år har Norwegian haft ett partnerskap med UNICEF Norge. Norwegian har bidragit med humanitära aktioner, insamlingsaktioner och donationer från kunder och anställda. Totalt har samarbetet gett UNICEF Norge mer än 50 miljoner norske kronor (NOK). Partnerskapet är nu förnyat med tre nya år.

­- Jag är stolt att samarbetet med UNICEF Norge förlängs. Internt i Norwegian skapar partnerskapet mycket engagemang och vi ser att våra bidrag ger resultat. Genom insamlingsaktioner från anställda, donationer från kunderna och humanitära aktioner i samarbetet med norska myndigheter, har vi tillsammans bidragit till att ge barn över hela världen bättre levnadsvillkor, säger Geir Karlsen, koncernchef för Norwegian.

Norwegians kunder har hittills i år valt att ge gåvor motsvarande NOK 1,2 miljoner till UNICEF Norge. Dessutom finns traditionen internt inom Norwegian att avstå från julklappar och i stället ge UNICEF Norge NOK 300 000 per år.

- Vi är både glada och tacksamma för att vi förnyar partnerskapet med Norwegian. Det vi har gemensamt är värderingar och ambitioner om att bygga en bättre värld för barn. Sedan 2007 har vi uppnått väldigt mycket tillsammans med Norwegian. Coronapandemien har hållit arbetet med hållbarhetsmålen tillbaka. Men tack vare bidrag från Norwegian kommer vi närmare vårt mål om att nå varje barn i tid, säger Camilla Viken, generalsekreterare i UNICEF Norge.

I det nya samarbetsavtalet sätts flera av FN:s hållbarhetsmål på agendan. Historiskt har Norwegian och UNICEF arbetat tillsammans med världens hållbarhetsmål nr. 1: Att utrota fattigdomen. Framöver ska även hållbarhetsmålet 8 och 13 bli centrala i samarbetet: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt samt att stoppa klimatförändringarna.

Norwegians samarbete med UNICEF Norge har bidragit till att hjälpa hundratusentals barn i hela världen. Sedan partnerskapet startade 2007 har Norwegian och företagets kunder samlat in mer än NOK 50 miljoner till UNICEF Norge. Kunderna kan välja att ge en gåva till UNICEF Norge när de köper flygbiljetter via företagets hemsida.

Det nya avtalet gäller under tre år, under perioden 2021-2023.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm