Gå direkt till innehåll
640 000 passagerare flög med Norwegian i februari

Pressmeddelande -

640 000 passagerare flög med Norwegian i februari

Norwegians trafiksiffror för februari visar att antalet passagerare har hållit sig stabilt under årets andra månad. 640 000 flög med bolaget och kabinfaktorn var över 81 procent. I februari nådde biljettförsäljningen den högsta nivån sedan pandemins utbrott i mars 2020.

I februari tog Norge och många andra europeiska länder bort inreseregler och andra åtgärder och restriktioner i samband med pandemin.

– Februari brukar vara en månad med lägre reseaktivitet, men ändå är antalet resenärer stabilt från och med januari. Vi är särskilt nöjda med att våra flygplan har en beläggningsgrad på över 81 procent. När samhället öppnade upp igen märkte vi direkt en ökad efterfrågan på flygresor. Vi kommer att ha ett omfattande sommarprogram i år för att möta efterfrågan från många som vill ut och resa, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Norwegian hade 643 089 passagerare i februari 2022, jämfört med 61 374 i februari 2021. Kabinfaktorn var 81,3 procent. Kapaciteten (ASK) var 1 089 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 885 miljoner sittkilometer. I februari hade Norwegian i genomsnitt 44 flygplan i drift och 99,8 procent av reguljärflygen genomfördes. Punktligheten var 87,8 procent.

I sommarprogrammet planeras det för 280 rutter till 38 destinationer och Norwegian kommer att ha ett 70-tal flyplan i drift. Företaget har noterat en mycket positiv utveckling av bokningsläget den senaste perioden och följer noga det osäkra läget i Europa, oron på finansmarknaderna och förändring av oljepriset.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm