Gå direkt till innehåll
640 000 passagerare flög med Norwegian i februari

Pressmeddelande -

640 000 passagerare flög med Norwegian i februari

Norwegians trafiksiffror för februari visar att antalet passagerare har hållit sig stabilt under årets andra månad. 640 000 flög med bolaget och kabinfaktorn var över 81 procent. I februari nådde biljettförsäljningen den högsta nivån sedan pandemins utbrott i mars 2020.

I februari tog Norge och många andra europeiska länder bort inreseregler och andra åtgärder och restriktioner i samband med pandemin.

– Februari brukar vara en månad med lägre reseaktivitet, men ändå är antalet resenärer stabilt från och med januari. Vi är särskilt nöjda med att våra flygplan har en beläggningsgrad på över 81 procent. När samhället öppnade upp igen märkte vi direkt en ökad efterfrågan på flygresor. Vi kommer att ha ett omfattande sommarprogram i år för att möta efterfrågan från många som vill ut och resa, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Norwegian hade 643 089 passagerare i februari 2022, jämfört med 61 374 i februari 2021. Kabinfaktorn var 81,3 procent. Kapaciteten (ASK) var 1 089 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 885 miljoner sittkilometer. I februari hade Norwegian i genomsnitt 44 flygplan i drift och 99,8 procent av reguljärflygen genomfördes. Punktligheten var 87,8 procent.

I sommarprogrammet planeras det för 280 rutter till 38 destinationer och Norwegian kommer att ha ett 70-tal flyplan i drift. Företaget har noterat en mycket positiv utveckling av bokningsläget den senaste perioden och följer noga det osäkra läget i Europa, oron på finansmarknaderna och förändring av oljepriset.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm