Gå direkt till innehåll
Norwegian flyger till Mallorca direkt från Stockholm-Arlanda
Norwegian flyger till Mallorca direkt från Stockholm-Arlanda

Pressmeddelande -

Norwegian flyger över 270 rutter i sommar

I sommar kan Norwegians kunder välja resmål bland bolagets 270 rutter. Norwegian har den senaste tiden öppnat många destinationer, som varit pausade de senaste åren, och introducerat helt nya resmål från bland annat Stockholm-Arlanda.

− I år kommer resenärerna att njuta mer än någonsin av att ha möjligheten att resa runt i världen och vi gläds åt att kunna presentera ett fullspäckat sommarprogram. Speciellt till Grekland återöppnar vi många direktflyg utöver att vi introducerar nya rutter till bland annat Mykonos och Thessaloniki, säger Magnus Thome Marusund, koncerndirektör för nätverk, prissättning och planering på Norwegian.

Sommarprogrammet startar i slutet av mars och pågår till slutet av oktober. Det är bara en månad sedan som Norwegian annonserade tre nya rutter i sommarprogrammet; till Mykonos, Thessaloniki och Antalya – direkt från Stockholm – varifrån företaget under sommaren erbjuder direktflyg till 55 av de populäraste destinationer i Norden och Europa.

Sommarens resmål 10-i-topp hos Norwegian

  • Malaga
  • Alicante
  • Köpenhamn
  • London
  • Paris
  • Nice
  • Barcelona
  • Antalya
  • Cypern
  • Split

Reserestriktioner till följd av pandemin har tagits bort i många europeiska länder. Ändå kräver många länder att turister fyller i ett registreringsformulär och kan dokumentera att de är vaccinerade och har ett giltigt coronapass. I vissa länder bör du även använda ansiktsmask när du reser med kollektivtrafiken. Norwegians interaktiva karta är ett bra verktyg när du vill veta vad som gäller på ditt resmål. Du hittar den här.

Ämnen

Kategorier


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm