Gå direkt till innehåll
Norwegian leasar tio nya Boeing 737 MAX 8

Pressmeddelande -

Norwegian leasar tio nya Boeing 737 MAX 8

Norwegian fortsätter att utöka sin flygplansflotta och har tecknat ett avtal med AerCap om leasing av flygplan, varav tio är nya Boeing 737 MAX 8 som levereras under det första halvåret 2023.

Norwegian har ett långvarigt samarbete med AerCap, som är världens största bolag för flygplansleasing.

De undertecknade leasingavtalen inkluderar även åtta Boeing 737-800 NG, vilka utgör en del av flygplansflottan som innefattar 70 plan som tas i drift inför sommaren 2022. Med dessa kompletteringar kommer Norwegian totalt att ha en flotta på 80 plan till sommaren 2023.

- Kompletteringen med dessa flygplan kommer att hjälpa oss att nå vårt mål att skapa en större, modernare och mer bränsle-effektiv flotta. Detta gör det möjligt för oss att leverera våra produkter och service i ett brett nätverk av rutter inom de nordiska och europeiska destinationerna, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

Boeing 737 MAX 8 har cirka 14 procent högre bränsleeffektivitet jämfört med tidigare flygplansmodeller, vilket således stämmer överens med Norwegians ambitiösa mål att minska företagets koldioxidutsläpp med 45 procent till 2030, jämfört med 2010.

Norwegian har tidigare tillkännagivit flera leasingavtal som kommer att öka företagets flotta från nuvarande 51 flygplan till sommarens flotta bestående av 70 plan. Norwegian har möjligheter att byta ut några av flygplanen, som ingår i avtalet, till jämförbara smalkroppsmodeller från Airbus.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm