Gå direkt till innehåll
640 000 flög med Norwegian i januari

Pressmeddelande -

640 000 flög med Norwegian i januari

Norwegians trafiksiffror visar att cirka 640 000 passagerare flög med Norwegian under januari 2022. Ökningen av antalet passagerare är stor jämfört med samma månad i fjol.

Flygtrafiken i januari präglades av både lågsäsong och en ökad spridning av omikron-viruset som i sin tur betydde omfattande statliga restriktioner.

- Vi vet att det finns en stor reslust. De nya signalerna om att allt fler länder nu öppnar sina samhällen har en positiv effekt på hur resenärerna bokar sina resor till våren och sommaren. Vi är redo att ta emot de som vill ut och resa. Vi kommer att öka utbudet i takt med ökad efterfrågan, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Under januari hade Norwegian 637 376 passagerare, jämfört med 74 224 i januari 2021. Kapaciteten (ASK) var 1 298 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 905 miljoner sittkilometer.

I januari hade Norwegian i genomsnitt 45 flygplan i drift och 99,2 procent av reguljärflygen genomfördes. Kabinfaktorn under månaden var 70 procent. Punktligheten var 85,9 procent.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm