Gå direkt till innehåll
Norwegian slutför avtal om att köpa 50 Boeing 737 MAX 8

Pressmeddelande -

Norwegian slutför avtal om att köpa 50 Boeing 737 MAX 8

Norwegian och flygproducenten Boeing offentliggjorde i slutet av maj ett avsiktsavtal om köp av 50 Boeing 737 MAX 8-flygplan, med option på ytterligare 30 flygplan av samma typ. I går blev de slutgiltiga avtalen färdigställda och signerade. Norwegian beräknar att bokföra en nettovinst på cirka 2 miljarder NOK under andra kvartalet 2022 som ett resultat av avtalen. Vidare är Norwegian och Boeing eniga om att avsluta alla utestående juridiska tvister.

– Avtalen om att köpa 50 helt nya och bränsleeffektiva 737 MAX-flygplan är ett stort steg framåt i vår strategi att befästa vår ledande marknadsposition i Norden, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Ytterligare information om avtalen finns här.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm