Gå direkt till innehåll
Norwegian skänker julklappar till UNICEF

Pressmeddelande -

Norwegian skänker julklappar till UNICEF

Norwegian har varit UNICEF:s signaturpartner i över 15 år. Partnerskapet innebär bland annat att Norwegian bidrar med humanitära insatser, insamlingskampanjer och donationer från bolagets kunder. Norwegian har dessutom som tradition att skänka personalens julklappar till UNICEF motsvarande 300 000 kronor.

I november förra året förlängdes partnerskapet mellan Norwegian och UNICEF med ytterligare tre år. Sedan 2007 har Norwegian tillsammans med sina kunder och anställda bidragit med över 57 miljoner kronor till UNICEF.

— Samarbetet med UNICEF betyder mycket för oss på Norwegian och det skapar både stolthet och engagemang bland våra kollegor. Sedan 2007 har våra kollegor skänkt sina julklappar i form av pengar till UNICEF. I år kommer pengarna användas för att köpa gåvor hos UNICEF, säger Esben Tuman, SVP Communications på Norwegian.

Norwegiananställda skänker gåvor

UNICEF uppmanar företag och privatpersoner att köpa deras gåvopaket som julklapp i år. Gåvorna ska hjälpa barn i nöd och består bland annat av rent vatten, varma filtar, matpaket eller skol- och undervisningsmaterial. För att stötta UNICEF under kampanjen väljer Norwegian att köpa ”gåvor som gör skillnad” som julklapp i år, vilket innebär bidrag till barn som får något de behöver för att överleva.

— Att Norwegians anställda vill skänka sina julklappar till UNICEF i år är vi otroligt tacksamma för. Förutom att det här bidraget kommer att hjälpa flera tusen barn som är i behov av hjälp, hoppas vi att engagemanget och ansvaret som Norwegian visar kan inspirera andra företag att bidra med gåvor till UNICEF, säger Camilla Viken, generalsekreterare på UNICEF Norge.

Norwegians passagerare har skänkt 4,5 miljoner kronor i år

Norwegians passagerare har sedan 2015 kunnat skänka en summa till UNICEF i samband med att man bokar flygbiljett och hittills i år har bolagets kunder med ett enkelt klick bidragit med 4,5 miljoner kronor.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm