Gå direkt till innehåll
Norwegian med över 2 miljoner passagerare i oktober

Pressmeddelande -

Norwegian med över 2 miljoner passagerare i oktober

Norwegian hade 2,1 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 86,1 procent i oktober. Efterfrågan på flygresor var extra stor under höstlovsveckorna i Norden då många flög till destinationer runt om i Europa. Regulariteten var hög och 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes.

– Vi är mycket nöjda med trafiksiffrorna i oktober. Många resenärer i Norden passade på att förlänga sommarsäsongen under höstlovet med resor till våra många populära sol- och storstadsresmål i Skandinavien och Europa. Jag är särskilt glad över att vi har minskat CO2-utsläppen med fyra procent jämfört med samma period förra året, tack vare mer moderna flygplan och genom att använda ny teknik när vi navigerar i luften, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian hade 2 066 296 passagerare i oktober, 10 procent mer än samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 3 115 miljoner säteskilometer medan faktiskt passagerartrafik (RPK) var 2 683 miljoner säteskilometer. I oktober hade Norwegian i genomsnitt 78 flygplan i drift och 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes. Punktligheten, som mäter andel avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 85,0 procent i oktober. 98 procent av alla flygningar landade ändå enligt ordinarie tidtabell eller inom en timme senare.

Väl förberedd inför vintersäsongen

– Vi presenterade nyligen vårt finansiella resultat för det som har varit det näst starkaste kvartalet i Norwegians 21-åriga historia. Vi är väl förberedda för den lugnare vintersäsongen med bland annat reducerad kapacitet samt fördelaktig hedging-postion på bränsle. Biljettförsäljningen för jul och nyår är solid, både inrikes och till våra resmål i Europa, och jag vill gärna tacka det ökande antalet resenärer i Norden som väljer att flyga med oss för sina fritids- och affärsresor, fortsätter Karlsen.

Norwegian har nyligen ingått avtal med TUI, en av Europas ledande charteroperatör, gällande flygresor från Norge, Sverige och Danmark till destinationer i Europa. Även om bokningarna av flygbiljetter har mattats av något i takt med säsongsvariationer i efterfrågan, är biljettförsäljningen för de kommande månaderna fortfarande bra för både fritids- och affärsresor.

Ämnen

Kategorier


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm