Open skies
Följ Norwegian

Norwegian ingår avtal om ytterligare två Boeing 787 Dreamliner

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2012 08:53 CEST

Norwegian har ingått avtal om att leasa ytterligare två långdistansflygplan av typen Boeing 787-8 Dreamliner. Bolaget har tidigare ingått avtal om att köpa tre och leasa tre Dreamliner. Det nya avtalet innebär att Norwegian nu har säkrat leverans av totalt åtta flygplan. Boeing 787 Dreamliner är ett flyg för framtiden med hög passagerarkomfort, låga bränsleutgifter och reducerade utsläpp.

Det nya avtalet har ingåtts med ILFC (International Lease Finance Corporation) som Norwegian har leasingavtal med sen tidigare. Avtalet gäller för leverans tidigt 2014. Avtalsperioden är 12 år.

Norwegian har per idag ingått köpavtal för tre Dreamliner samt leasingavtal för tillsammans fem flygplan. Tre av flygplanen levereras under 2013, fyra under 2014 och ett tidigt 2015.

Kostnadseffektiv och miljövänlig
– Norwegian kommer att ha en flygplansflotta bestående av de mest effektiva och modernaste långdistansflygplan som finns i marknaden, en stor konkurrensfördel när oljepriserna är höga, säger Norwegians VD och Koncernchef Bjørn Kjos.

– Dreamlinern reducerar bolagets kostnader betydligt samt ger oss möjligheten att erbjuda resor till låga priser. Inte minst, är Dreamlinern det mest miljövänligaste alternativet som finns att anförskaffa idag, med 20 procent mindre utsläpp än jämförbara flygplanstyper, säger Kjos

I likhet med dagens flygerbjudande kommer Norwegian att erbjuda billiga och direkta långdistanslinjer som undviker dyra och tidskrävande mellanlandningar. Dreamlinerns storlek passar perfekt för Skandinaviska förhållanden. Kombinerat med längre räckvidd och betydligt lägre driftskostnader öppnas det möjligheter för många nya direktlinjer till andra kontinenter.

Fakta om Dreamlinern
I tillägg till sina driftsfördelar, har Dreamlinern en rad andra fördelar som kommer passagerarna till godo. Högre tryck inne i kabinen, vilket underlättar kroppens syreupptagning och minskar typiska ”jet lag” symptom som huvudvärk och svullna ben. Högre luftfuktighet ombord vilket minskar symptom för uttorkning och torra ögon. Med hjälp av vingarnas nya utformning och nya sensorer anpassar sig planet efter yttre turbulens vilket bidrar till en stabilare flygupplevelse och mindre turbulens. Dreamlinern har 65 procent större fönster än dagens flygplanstyper samt levereras med SKY interiören som Norwegians passagerare redan har glädje av när de flyger Norwegians nyast Boeing 737-800.

Kontaktpersoner:
Tore Jenssen, Chef för flygplansflottan    +47 907 84 475
Åsa Larsson , Informationschef                +46 735 22 22 42

Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2011 transporterade bolaget 16 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 296 linjer till 114 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Bolaget har 2500 anställda och en flygplansflotta bestående av 64 flygplan. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. Under 2013 planerar bolaget att starta långdistanslinjer till USA och Asien från Stockholm och Oslo.  För mer information besök www.norwegian.com

Bifogade filer

PDF-dokument