Open skies
Följ Norwegian

Norwegians nya uniformer för långdistans är klara

Nyhet   •   Maj 24, 2013 09:43 CEST

Den 31 maj startar Norwegians första långdistanslinje från Stockholm Arlanda till New York. På Norwegians långdistansflygningar kommer passagerarna att få se en annan uniform på den flygande personalen än vad som är vanligt på Norwegians kortdistanslinjer. Uniformerna är designade av Moods of Norway i samarbete med Norwegian.

- Vi är mycket nöjda med de uniformer som Moods har designat åt våra piloter och kabinpersonal som kommer att flyga våra långdistanslinjer. Designen är ny och modern och jag ser verkligen fram emot att få visa dem på våra långdistansflygningar nästa vecka, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

- Det är en stor ära att få sätta vår prägel på Norwegians internationella satsning med våra "happy clothes". Genom designen, önskar vi att tillföra något av det karaktäristiska, glada ”Moods of Norway” designen genom detaljer och färger", säger Simen Staalnacke och Peder Borresen, formgivare och grundare av Moods of Norway.

Uniformerna är utformade i linje med interiören i Norwegians nya Boeing 787 Dreamliner som ska användas för bolagets långdistansflygningar. Tanken bakom designen har varit att skapa eleganta och spännande uniformskläder. Klassiskt marinblått är grundfärgen genom hela kollektionen och kombineras med Moods of Norways karakteristiska rutor, samt röda och vita detaljer baserade på Norwegians färger. De ljusblå nyanserna är hämtade från Dreamlinerinteriören.

De kvinnliga uniformerna har eleganta kjolar och capes. Fodret i jackor, kjolar och "trenchcoat" är dekorerade med illustrationer som hämtar inspiration från Stryn, Moods of Norways hemstad. Uniformerna har fler glada detaljer som "coffee" eller "tea" på jackärmarna, "Come fly with me" broderat på insidan av jackkragen samt checklistor på strumpor och insidan av byxorna.

På strumporna uppmanas det till följande: ”Remember: toothbrush, be on time, buckle up, know your exits, enjoy the flight, have fun”.

För mer information:
Åsa Larsson, Informationschef Norwegian + 46 735 22 22 42