Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 737 Foto: Davd Charles Peacock
Norwegian Boeing 737 Foto: Davd Charles Peacock

Pressmeddelande -

Svenska staten ger Norwegian förnyat förtroende

Svenska staten har gett Norwegian förnyat förtroende och den här gången gäller det inrikes resor. Avtalet innebär att Norwegian kommer att flyga statligt anställda på resor inom Sverige.

Det är den statliga förvaltningsmyndigheten Kammarkollegiet som har gjort upphandlingen och avtalet gäller framför allt statliga myndigheter under regeringen, men även andra statligt upphandlade myndigheter. Avtalet gäller i två år från och med första december i år med möjlighet till förlängning ytterligare två år. Avtalet innebär att Norwegian transporterar statligt anställda på flyg mellan Stockholm Arlanda och Göteborg, Malmö, Visby, Umeå, Skellefteå, Luleå och Kiruna.

Förra året fick Norwegian förnyat och utvidgat förtroende för resor inom Europa samt för första gången även ett antal destinationer i USA. Det nya avtalet innebär att Norwegian kommer att flyga statligt anställda på totalt 44 destinationer i Sverige, Europa och USA.

– Vi är väldigt tacksamma över att vi får förnyat förtroende att flyga statligt anställda inom Sverige och extra roligt att vi även får flyga statligt anställda på nya linjen mellan Stockholm och Skellefteå. Det är glädjande att våra prisvärda, flexibla biljetter i moderna flygplan med hög komfort uppskattas, säger Petteri Olsén, Head of Sales på Norwegian.

Norwegian är idag det sjätte största lågprisbolaget i världen och erbjuder över 500 linjer till över 150 destinationer globalt. Med en genomsnittsålder på 3,6 år har Norwegian en av de mest moderna och miljöanpassade flygplansflottorna i världen.

För mer information:
Försäljningschef Petteri Olsen, tel: 073 522 22 12
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm