Open skies
Följ Norwegian

Stockholm Arlanda först med Norwegians Dreamliner på långdistans

Pressmeddelande   •   Aug 08, 2013 10:02 CEST

Stockholm Arlanda Airport blir först när Norwegian sätter in bolagets Dreamliner på sina långdistanslinjer. Från och med torsdagen den 15 augusti kommer alla Norwegians långdistanslinjer mellan Stockholm Arlanda och Bangkok samt New York att trafikeras av Dreamlinern.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen kan sätta in vår Dreamliner i trafik på Bangkok och New York från Arlanda. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att uppskatta vårt nya flygplan, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

– Vi är glada över att få välkomna Norwegians Dreamliner till Stockholm Arlanda Airport, ett framtidsflygplan med hög resenärskomfort och lägre buller- och utsläppsnivåer, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport. Vi ser också fram emot att jobba vidare med Norwegian för att kunna lansera fler långdistanslinjer från Stockholm Arlanda Airport.

Norwegians Dreamliner till Arlanda den 11 augusti
Norwegians Dreamliner flyger för tillfället på en rad europeiska linjer från Oslo. Söndagen den 11 augusti landar den för första gången på Arlanda då DY814 ankommer från Oslo kl.15.00. Flygplanet returnerar sedan till Oslo kl.16.00. Information om vilken bana planet bedöms landa på och lyfta från samt lämplig utsiktsplats kommer att publiceras på nyhetsplats www.arlandaairport.se under söndagen.

Komfort
Dreamlinern har många fördelar som kommer bolagets passagerare tillgodo. Inne i kabinen är det högre luftfuktighet och ett behagligare klimat. Även lufttrycket är högre vilket innebär mindre typiska ”jetlag” symptom så som huvudvärk, torra ögon och svullna ben. Kabinen är luftigare och rymligare och ett system på planet känner av och minskar effekterna av turbulens. Flygplanet är producerat av kompositmaterial och förbrukar 20 procent mindre bränsle än dagens jämförbara flygplan.

Världens första Android™ baserade underhållningssystem ombord på Dreamlinern
Norwegians nya Androidbaserade underhållningssystem ombord är ett resultat av ett 18-månader långt utvecklingsarbete mellan Norwegian och Panasonic Avionics. Androids interaktiva system tillåter passagerarna att navigera och välja filmer, musik och spel samt att köpa mat och dryck direkt via en pekskärm som är installerad i varje flygplanssäte.

Norwegian har för närvarande åtta 787 Dreamliner flygplan på order. Bolaget kommer att använda Dreamlinerflygplanen på sina nya långdistanslinjer mellan Skandinavien och Asien och USA.

Kontaktpersoner:
Åsa Larsson, Informationschef + 46 735 22 22 42

Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 17,7 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har ca 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 75 flygplan (ajuni 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. En undersökning där flygpassagerarna själva bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen.För mer information besök www.norwegian.com