Gå direkt till innehåll
Hjältarna på Norwegians flygplan får ny design

Pressmeddelande -

Hjältarna på Norwegians flygplan får ny design

Norwegian firar 20-årsjubileum i år och som en del av firandet får hjältarna som pryder flygplanen en ny design.

– Vi är väldigt glada över att kunna visa upp det första flygplanet med ny design. Vi har haft hjältar på flygplanen sedan 2002 och personerna som pryder planen är välkända och väcker stort engagemang hos våra kunder. Den nya designen är en del av företagets jubileumsfirande i år, säger Christoffer Sundby, Executive Vice President för marknad, försäljning och kundservice på Norwegian.

Hjältarna har varit med från starten, och gemensamt för dem alla är att de är människor som varit pionjärer inom sitt område, och de har bidragit till att forma den nordiska identiteten. En modern illustration i rött, vitt och blått ersätter dagens bilder och fler detaljer har tillkommit.

Wenche Foss är den första hjälten i nytt utförande, och snart kommer Max Manus, Anne Cath Vestly, Gidsken Jakobsen med flera. Av de nordiska hjältarna är Greta Garbo, Knud Rasmussen och Minna Canth de första med ny design.

Den nya illustrationen innehåller fler detaljer än de gamla bilderna. Till exempel kan man i Wenche Foss illustration se Nationalteatern i bakgrunden, medan på Gidsken Jacobsen har ett plan lagts till och med Max Manus syns slottet och Nordmarka.

Norwegian har ett 70-tal flygplan i ordinarie reguljär trafik i sommar och kommer att utöka detta till ett 80-tal till sommaren 2023. 

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm