Gå direkt till innehåll
Semesterströmmar i Europa och långdistanstrafiken resulterade i god passagerartillväxt i augusti

Pressmeddelande -

Semesterströmmar i Europa och långdistanstrafiken resulterade i god passagerartillväxt i augusti

Den goda passagerarutvecklingen och solida kabinfaktorn fortsatte för Norwegian i augusti. Drygt 2,5 miljoner passagerare reste med bolaget i augusti och kabinfaktorn var nära 90 procent. God tillväxt på långlinjerna samt stor reslust bland semesterfirare i Storbritannien och Europa generellt, påverkar trafiksiffrorna för augusti.

I augusti flög 2 566 179 passagerare med Norwegian, en ökning med 9 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 9 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 1 procent i augusti. Kabinfaktorn var på 89,7 procent vilket är en ökning med hela 6,1 procentenheter jämfört med samma månad förra året. På långdistansplanen var kabinfaktorn 97 procent.

- Långdistansflygningarna och stor reslust bland semesterfirare i Storbritannien och Europa generellt påverkar siffrorna positivt. Att vi får allt fler resenärer i Storbritannien, Tyskland, Spanien och USA är glädjande och visar att bolaget blir bättre rustat att möta den internationella konkurrensen framöver, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Norwegian genomförde 99,9 procent av de planlagda flygningarna i augusti varav 80,2 procent gick enligt tidtabell.

I augusti fick Norwegian två fabriksnya Boeing 737-800 av totalt 10 som levereras under 2015. Med en genomsnittsålder på fyra år har Norwegian en av de nyaste och mest miljöanpassade flygplansflottorna i Europa. I augusti ingick Norwegian avtal om två nya 787-9 Dreamliner som levereras 2017 och innebär att bolaget kommer att ha en långdistansflotta på totalt 19 plan 2018.

Se detaljerade siffror i bifogad PDF.

Kontaktpersoner:
Finansdirektör Frode Foss + 47 916 31 645
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren, 2013, 2014 och 2015 har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm