Gå direkt till innehåll
Lofoten
Lofoten

Pressmeddelande -

Prisvärd semester i grannlandet Norge 

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan men med den svagare norska kronan är det ett bra tillfälle resa till Norge. Norge erbjuder dessutom häpnadsväckande naturupplevelser och anses vara ett av de vackraste länderna i världen. Norwegian tipsar här om vad man kan se och uppleva i grannlandet i sommar.  

I år är det billigare för svenskar att resa till Norge. Den svagare norska kronan innebär att man mer semester för pengarna. Norge erbjuder en mycket variationsrik semester med storslagna naturupplevelser och stort utbud av aktiviteter. Med höga berg, vackra fjordar, små fina byar och en huvudstad i världsklass, erbjuder Norge en semester för alla åldrar och smaker.

Det norska uttrycket ”ut på tur aldrig sur” är en del av den norska mentaliteten och betyder att aktiviteter utomhus är en självklarhet oavsett väder eller årstid. Att det är fokus på att vara utomhus är inte så konstigt med tanke på hur mycket vackert det finns att se och upptäcka i Norge.  

– En semester i Norge kan enkelt kombineras med både storstadsliv i Oslo och mäktiga naturupplevelser i till exempel Lofoten, Tromsø och Trondheim. Med våra direktflyg till och från Stockholm Arlanda eller Köpenhamn är det enkelt att ta sig till Oslo och sedan flyga vidare i vårt stora inrikeslinjenät, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.  

Några av Norges stora sevärdheter:

Lofoten  
Lofoten är en ögrupp i Nordnorge. Lofoten är känt för sina dramatiska bergstoppar och dalar med vackra stränder. Många reser till området för den spektakulära naturen och för aktiviteter som att surfa, vandra eller klättra i berg.  

Flyg till Harstad/Narvik flygplats.  

Tromsø
Upplev Tromsøs magiska sommarnätter. Från slutet av maj till slutet av juli är det ljust dygnet runt. Med de omkringliggande bergen är Tromsø ett sommarparadis för natur- och friluftsentusiaster. Fjordkryssning, norrskenssafari och valsafari är några av de populäraste aktiviteterna. Man kan även åka till det högsta berget i området, Tromdalstind, med en höjd på 1 238 meter över havet. 

Flyg till Tromsø flygplats. 

Trondheim
Den charmiga staden var huvudstad i Norge fram till 1217 och är i dag ett utbildningscentrum med forskning inom teknik och medicin. Nidälven (Nidelva på norska) är en 30 kilometer lång älv som rinner genom hela staden. Nidarosdomen är en medeltida katedral som är väl värd ett besök. Man kan även hyra kajak och paddla runt i den vackra skärgården eller hyra mountainbike. Under 2022 var Trondheim Europas officiella gastronomiregion. 

Flyg till Trondheim flygplats. 

Bergen
Upplev den unika atmosfären i Bergen som ligger i västra Norge. Upptäck de historiska träbyggnaderna, njut av fantastiska fisk- och skaldjursrätter samt de spektakulära fjordarna och bergen som omger staden. För en fantastisk utsikt över staden ska man åka med bergbanan Fløibanen som går från centrum till toppen av Fløyfjellet.

Flyg till Bergen flygplats.

Oslo
Norges huvudstad Oslo är väl värd ett besök med ett stort utbud av aktiviteter. Här möter en pulserande och urban miljö vacker natur, imponerande arkitektur, vackra museer samt ett imponerande mat- och nöjesutbud. Det finns båtutflykter längs med Oslofjorden och är man historiskt intresserad är det bara en kort båttur till Bygdøy där det finns ett flertal berömda museer. Andra sevärdheter i Oslo är Frognerparken, Operahuset, Munch-museet, Holmenkollen och shopping på Bogstadveien. Vill man äta gott och se på folk kan man göra det på Aker Brygge eller Tjuvholmen.  

Flyg till Oslo Gardermoen flygplats  

Norwegian trafikerar 14 flygplatser i Norge: 
Förutom till Oslo Gardermoen flyger Norwegian till Alta, Andenes, Bergen, Bodø, Harstad/Narvik, Haugesund, Kirkenes, Kristiansand, Longyearbyen-Svalbard, Molde, Stavanger, Tromsø, Trondheim och Ålesund.  

För att boka biljetter, besök www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm