Open skies
Följ Norwegian

Nytt jubileumsflyg från Boeing levererat till Norwegian

Pressmeddelande   •   Dec 20, 2011 10:26 CET

Norwegian är Boeings jubileumskund nr 200 med den nya Boeing Dreamliner interiören SKY. Norwegian blir därmed det flygbolag i världen som har flest flygplan med den nya interiören. Jubileumsflyget landade på Gardemoen i morse efter en nio och en halv timmes flygresa från Seattle.

– Det är alltid roligt att få vara Boeings jubileumskund, och extra kul att få lyfta fram något som våra resenärer kommer att ha glädje av när de flyger med Norwegian. Den nya interiören ger våra passagerare en bättre reseupplevelse med bättre benutrymme, ny välvd belysning, minskad bullernivå och större hatthyllor, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Jubileumsflyget som landade på Gardemoen i morse kommer att få den norska barnboksförfattaren Torbjørn Egner som hjälte på stjärtfenan.

Boeing SKY interiör
Under 2011, har Norwegian fasat in 16 nya Boeing 737-800 med SKY interiören. Bolaget får ytterligare 13 nya flygplan med samma interiör under 2012. Det senaste flygplanet, DYW landade på Gardemoen i morse efter en nio och en halv timmes direkt flygresa från Seattle. Norwegian har nu totalt 18 flygplan med Boeing SKY interiören. Den nya interiören skiljer sig väsentligt från den tidigare kabindesignen då den har en avrundad arkitektur och ny välvd belysning, större hatthyllor samt reducerar ljudet i kabinen.

Flygplansorder
Under 2007 beställde Norwegian 42 flygplan från Boeing till ett listpris på mer än 18 miljarder norska kronor. Efterhand har ordern ökats till 78 flygplan för leverans fram till 2018.

För mer information:
Åsa Larsson, Pressansvarig Norwegian + 46 735 22 22 42

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder idag 261 linjer till 100 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Norwegian transporterade 13 miljoner passagerare under 2010, har 2 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 61 flygplan (december 2011). Bolaget fasar löpande in nya flygplan och får fram till 2018 78 nya Boeing 737-800 flygplan levererade direkt från Boeing fabriken. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänliga flygplansflotta. För mer information besök www.norwegian.com