Gå direkt till innehåll
Norwegians trafiksiffror för juni visar fortsatt positiv trend

Pressmeddelande -

Norwegians trafiksiffror för juni visar fortsatt positiv trend

Norwegians trafiksiffror för juni är fortfarande påverkade av reserestriktioner och låg trafik. Samtidigt är det en tydlig ökning i antalet beställningar i takt med ökad vaccinering och lättnader av reserestriktioner och karantänkrav. Under juli kommer antalet flygplan och destinationer att öka.

I juni flög 225 509 kunder med Norwegian vilket är cirka dubbelt så många än samma period förra året. Jämfört med juni 2020 har den totala kapaciteten (ASK) ökat med 182 procent och passagerartrafiken (RPK) med 102 procent. Kabinfaktorn för juni var på 62,9 procent, en minskning med 25 procentenheter jämfört med förra året.

– Med den fortsatte och gradvisa återöppnandet av samhällen ökar beställningar från vecka till vecka. För att möta efterfrågan har vi återupptagit flygningar till populära destinationer i Europa. Vi fortsätter att anpassa linjenätet beroende på efterfrågan nu i sommar, men också under hösten och kommande vintern, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I juni hade Norwegian 15 plan i drift. Totalt genomförde Norwegian 99,9 procent av de planlagda flygningarna i juni, varav 94,1 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad PDF för detaljerade trafiksiffror.


Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm