Gå direkt till innehåll
Norwegians siffror för tredje kvartalet visar ett finansiellt stärkt bolag inför vintersäsongen

Pressmeddelande -

Norwegians siffror för tredje kvartalet visar ett finansiellt stärkt bolag inför vintersäsongen

Norwegian presenterade idag sitt finansiella resultat för tredje kvartalet 2021. Bolagets resultat visar på en fortsatt positiv utveckling efter en framgångsrik rekonstruktionsprocess i maj. Efterfrågan på flygresor ökar nu på samtliga av bolagets marknader. Dessutom ligger bokningsnivån nu högt ända fram till sommarsäsongen 2022.

- Resultatet för tredje kvartalet visar tydligt att åtgärderna vi har genomfört för att säkra företagets framtid har lyckats genom att vi har minskat företaget skulder, samtidigt som vi förbättrar kostnadseffektiviteten. Vi upplever också en positiv trend när det gäller bokningar för resor framöver. Allt fler passagerare väljer att boka Norwegians linjenät i Europa. Det är ett ekonomiskt stärkt Norwegian som nu står inför en vanligtvis krävande vintersäsong, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

  Resultatet före skatt (EBT) uppgick till 169 miljoner NOK, jämfört med en förlust på 980 miljoner NOK under samma period 2020. Under tredje kvartalet reste nästan 2,5 miljoner passagerare med Norwegian jämfört med bara en miljon under samma period förra året. Kapaciteten (ASK) ökade med 130 procent och passagerartrafiken (RPK) ökade med 177 procent jämfört med tredje kvartalet 2020.

  Kabinfaktorn landade på 73,1 procent, en ökning med 12,5 procentenheter. Den genomsnittliga destinationslängden ökade också med 20 procent. Mot slutet av tredje kvartalet består bolagets flotta nu av 51 flygplan.

  Företagets fortsatta fokus på kostnadseffektivisering i hela organisationen, tillsammans med god likviditetshantering, har bidragit till en solid finansiell ställning för företaget, med 7,6 miljarder norska kronor i likvida medel.

  Inför vintersäsongen är Norwegians finansiella ställning starkare än under tidigare år bland annat tack vare den effektiva kostnads- och utgiftseffektiviseringen. Trenden är att allt fler passagerare väljer Norwegian när de reser med flyg. Antalet bokningar fortsätter att vara positivt inför det kommande året. Passagerarna värdesätter företagets moderna och bränsleeffektiva flygplan, tillgång till ett stort antal destinationer i Europa samt företagets professionella och trevliga service.

  Företaget öppnade nyligen återigen det prisbelönta förmånsprogrammet Norwegian Reward. Lojalitetsprogrammet utgör en viktig del av kundupplevelsen.

  För ytterligare information, se bifogad PDF.

  Ämnen

  Kategorier


  Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

  Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

  Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

  För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

  Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

  Kontakter

  Charlotte Holmbergh

  Charlotte Holmbergh

  Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
  Pressnummer ENDAST för media:

  Pressnummer ENDAST för media:

  Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

  Norwegian

  Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

  Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

  Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

  Norwegian
  P.O Box 242
  190 47 Stockholm