Open skies
Följ Norwegian

Norwegians passagerare har skänkt över 27 miljoner kronor till UNICEF

Pressmeddelande   •   Apr 19, 2019 08:00 CEST

Norwegian och UNICEF

Norwegians samarbete med UNICEF har bidragit till att hundratusentals barn runt om i världen har fått hjälp. Sedan 2015 har Norwegians passagerare med en enkel knapptryckning skänkt 27 miljoner kronor i samband med att de har bokat en flygbiljett på Norwegians webbplats.

De många bidrag som Norwegians passagerare har skänkt sedan 2015 har räddat många liv. 27 miljoner kronor räcker till att bygga över 7000 brunnar med vattenpumpar (en brunn kan tillgodose en hel by eller flyktingläger med rent dricksvatten), måltider i form av energimatspaket till 184 000 barn i två veckor eller poliovaccin för 5,7 miljoner barn.

Sedan 2015 har Norwegians passagerare kunnat skänka 25, 50, 75 eller 100 kronor i samband med att de köper flygbiljetter på www.norwegian.com. 25 kronor räcker till att vaccinera tio barn mot polio, 50 kronor ger 1000 vattenreningstabletter – tillräckligt för 5000 liter rent dricksvatten, 75 kronor ger 21 energimatspaket – en veckas behov för ett undernärt barn och 100 kronor räcker till skolböcker för en hel klass.

När det är enkelt att ge bidrar fler
- Jag vill tacka våra fantastiska passagerare för den generositet de har visat. Deras bidrag gör det möjligt för UNICEF att se till att ännu fler barn får den framtid de förtjänar. När det är enkelt att ge är det ännu fler som bidrar, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

-På det här sättet kan ett litet bidrag från många göra stor skillnad för de som får hjälp. På uppdrag av UNICEF och barn runt om i världen vill vi tacka Norwegians passagerare för att de bryr sig och bidrar. Det betyder otroligt mycket och det är glädjande att både nya och gamla passagerare hjälper till. Det här innebär att vi räddar många barns liv, säger UNICEF: s generalsekreterare Camilla Viken.

Norska kunder bidrar mest
Under 2018 bidrog Norwegians passagerare med över nio miljoner kronor. Jämfört med andra länder är det norska kunder som har bidragit mest under 2018 vilket troligtvis beror på att Norwegian har flest linjer inom samt till och från Norge. I Sverige gjordes 13 667 bidrag under 2018 vilket resulterade i 650 000 kronor till UNICEF. I Sverige var genomsnittsbidraget 48 kronor. 

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.