Open skies
Följ Norwegian

Norwegians kabinanställda i USA överlämnar brev till president Obama

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2015 14:00 CET

Representanter för Norwegians amerikanska kabinanställda har idag lämnat över ett formellt brev till Obama-administrationen där de kräver att dotterbolaget Norwegian Air Internationals (NAI) ansökan om permanent flygtillstånd till USA godkänns snarast. Det har nu gått över ett år sedan ansökan skickades in och den har blivit fördröjd till följd av politisk press från konkurrenter och fackföreningar som inte vill ha konkurrens.

Norwegians helägda EU-baserade långdistansbolag NAI har ansökt om permanent flygtillstånd mellan USA och Europa. Med en beställning på flera hundra flygplan från amerikanska flygplanstillverkaren Boeing innebär ett godkännande att amerikanska jobb skapas, inte bara inom turist- och resebranschen utan även inom flyg- och tillverkningsindustrin. Ett godkännande stödjer också Obama-administrationens mål att få fler utländska turister till USA, säger de kabinanställda som tar ledigt för att engagera sig i detta.

– Norwegian bidrar starkt till den amerikanska ekonomin med ökad turism och har redan gett 300 amerikanska kabinanställda arbete. Norwegian är ett framtidsorienterat flygbolag som inte bara skapar jobb inom bolaget utan i hela turistnäringen genom att flyga flera hundra tusen turister till USA varje år. Det är hög tid att NAI godkänns så att Norwegian kan fortsätta erbjuda amerikaner direktflyg till destinationer i Europa och billiga flygbiljetter, säger Joseph Gabriel, baschef för de kabinanställda i Fort Lauderdale. Gabriel flyger själv på linjer mellan USA och Europa, och är en av de många kabinanställda som flera gånger har krävt att ansökan ska godkännas.

I dag, onsdagen den 18 februari, samlas 50 kabinanställda från Norwegians baser i USA för att gå till transportdepartementet (United States Department of Transportation - DOT) i Washington DC för att kräva godkännande av NAI:s flygtillstånd som nu har legat obehandlad i över ett år.

Läs brevet till president Obama här: http://www.openourskies.com/a-letter-to-our-president/

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Under 2014 tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.