Open skies
Följ Norwegian

Norwegians junitrafik påverkad av väktarstrejken i Norge

Pressmeddelande   •   Jul 05, 2012 08:01 CEST

Passagerartillväxten för Norwegian fortsatte i juni. Nära 1,6 miljoner passagerare flög med bolaget, vilket är en ökning med 9 procent jämfört med samma månad föregående år. Trafiksiffrorna för juni är påverkade av väktarstrejken vid Avinors flygplatser i Norge.

I juni flög 1 583 735 passagerare med Norwegian, en ökning på 9 procent. Norwegian har de senaste två åren upplevt en stark passagerartillväxt under junimånaderna. Årets junimånad påverkades dock av den norska väktarstrejken och därmed ett minskat antal resande passagerare på den norska marknaden. Kabinfaktorn var på 77 procent, fyra procentenheter lägre jämfört med juni 2011.

Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 15 procent, medan säteskapaciteten (ASK) ökade med 21 procent.

– Vi är glada för att allt fler väljer att flyga med Norwegian men väktarstrejken vid Avinors flygplatser i Norge och all osäkerhet som den förde med sig påverkade tyvärr våra passagerare den här månaden. Det var väntat att vi skulle se det i våra trafiksiffror för juni. Våra flyg gick som normalt men vi fick ett märkbart bortfall av passagerare, både bland affärs- och privatresenärer, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,6 procent av sina planlagda flygningar under juni, varav 86 procent avgick på utsatt tid.

Se bifogad pdf för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner:
Frode Foss, Finansdirektör + 47 91 63 16 45
Åsa Larsson, Informationschef + 46 735 22 22 42

Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2011 transporterade bolaget 16 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 296 linjer till 114 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Bolaget har 2500 anställda och en flygplansflotta bestående av 64 flygplan. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. Under 2013 planerar bolaget att starta långdistanslinjer till USA och Asien från Stockholm och Oslo.  För mer information besök www.norwegian.com

Bifogade filer

PDF-dokument