Open skies
Följ Norwegian

Norwegians globala expansion fortsätter med en passagerartillväxt på 14 procent i augusti

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2017 08:00 CEST

Tre Norwegian 787 Dreamliner på Boeingfabriken i Seattle

Norwegian lägger ännu en månad med över tre miljoner passagerare bakom sig. I augusti valde närmare 3,3 miljoner passagerare att resa med bolaget, en ökning med 14 procent jämfört med samma månad förra året. Det är långlinjerna och Spanien som står för den största tillväxten. Kabinfaktorn ökade till 91 procent.

Totalt reste 3 279 525 passagerare med Norwegian i augusti, det är 407 603 (14 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 26 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 24 procent. Kabinfaktorn i augusti ökade med 1,4 procentenheter till 91,1 procent.

– Vi är väldigt glada över att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa och särskilt att lojala kunder fortsätter att resa med oss. Vi har en stabilt bra efterfrågan på etablerade marknader i Skandinavien medan den största tillväxten finns på långlinjerna och i Spanien. Global tillväxt är viktigt för att stärka konkurrenskraften i en tuff marknad men även för att bidra positivt lokalt i alla marknader där vi har verksamhet, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,7 procent av de planlagda flygningarna i augusti. Punktligheten var på 76,8 procent.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan. I augusti levererades två Boeing 787-9 Dreamliner och en Boeing 737 MAX. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se bifogad PDF för fler detaljer.

Kontaktperson för media:
Tillförordnad finansdirektör Tore Østby, tel: +47 99 54 64 00
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.