Open skies
Följ Norwegian

Norwegians Dreamliner har landat i Skandinavien

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2013 12:30 CEST

Norwegians första 787 Dreamliner landade i dag på Oslo Gardemoen flygplats.

– Det känns fantastiskt att vår allra första Dreamliner äntligen har levererats och kan sättas i trafik, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Flygtiden mellan Seattle i USA och Oslo tog 8 timmar och 20 minuter. Bakom spakarna i cockpit satt Flygchefen för Norwegian Long Haul, Torstein Hoås samt en av de nya 787-kaptenerna, Fredrik Lambeck.

Flyger i Europa i sommar
Innan flygplanet sätts i trafik på långlinjerna till New York och Bangkok kommer Dreamlinern, mellan den 4 juli och 4 augusti, att flyga på en rad europeiska linjer från Oslo till bland annat London, Alicante, Malaga, Nice och Barcelona.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Informationschef Norwegian + 46 735 22 22 42

Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 17,7 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har ca 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 75 flygplan (ajuni 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. En undersökning där flygpassagerarna själva bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen.För mer information besök www.norwegian.com