Gå direkt till innehåll
Norwegian utsett till världens bästa lågprisbolag på långdistans av SKYTRAX

Pressmeddelande -

Norwegian utsett till världens bästa lågprisbolag på långdistans av SKYTRAX

Flygresenärer från hela världen har korat Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Norwegian har dessutom korats till Europas bästa lågprisbolag för tredje året i rad har av erkända SkyTrax World Airline Awards. Det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag i hela världen i det som anses vara den mest prestigefyllda och erkända prisutdelningen i flygbranschen. Norwegians VD Björn Kjos tog tillsammans med utvalda medarbetare från pilot- och kabinkåren emot priset under Paris Air show idag.

– Jag är väldigt stolt och ödmjuk inför dessa viktiga erkännanden från våra passagerare. Det är tredje året i rad som Norwegian korats till Europas bästa lågprisbolag och det är helt fantastiskt att vi för första gången dessutom utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Jag vill gärna tacka alla de passagerare som har gett Norwegian så fina omdömen. Det är glädjande att kombinationen splitternya flygplan, ett stort linjenät, låga priser och bra service uppskattas. Det här hade aldrig varit möjligt utan alla fantastiska medarbetare på Norwegian som varje dag gör sitt yttersta för att våra passagerare ska få en bra upplevelse, säger Norwegians VD Björn Kjos.

I kategorin ”bästa europeiska lågprisbolag” var även EasyJet och Germanwings nominerade. I kategorin ”bästa lågprisbolag på långlinjer” var även JetStar och AirAsiaX nominerade.

Norwegian var också nominerade i kategorierna ”världens bästa lågprisbolag”, ”bästa lågpris premiumklass”, ”bästa flygbolag i Nord-Europa” och ”bästa lågpris premiumsäte”.

SKYTRAX: ”Fantastisk prestation”
– Det är en fantastisk prestation av Norwegian att vinna den här utmärkelsen tre år i rad, något som tydlig understryker bolagets popularitet bland flygresenärer i Europa. I år har Norwegian haft ännu större framgång genom att dessutom vinna utmärkelsen världens bästa lågprisbolag på långdistans, säger Edward Plaisted som är VD för SkyTrax.

Det mest prestigefyllda priset i flygbranschen
SkyTrax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända prisutdelningen i flygbranschen. Resande från över 160 länder deltar varje år i världens största undersökning gällande kundnöjdhet bland flygresenärer. Över 200 flygbolag mäts i undersökningen. Kunderna bedömer allt från upplevelsen vid incheckning, ombordstigning, säteskomfort, renlighet i kabinen, mat, dryck, underhållning och service.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Under 2014 tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm