Gå direkt till innehåll
Norwegian utsett till världens bästa lågprisbolag på långdistans av SKYTRAX

Pressmeddelande -

Norwegian utsett till världens bästa lågprisbolag på långdistans av SKYTRAX

Flygresenärer från hela världen har korat Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Norwegian har dessutom korats till Europas bästa lågprisbolag för tredje året i rad har av erkända SkyTrax World Airline Awards. Det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag i hela världen i det som anses vara den mest prestigefyllda och erkända prisutdelningen i flygbranschen. Norwegians VD Björn Kjos tog tillsammans med utvalda medarbetare från pilot- och kabinkåren emot priset under Paris Air show idag.

– Jag är väldigt stolt och ödmjuk inför dessa viktiga erkännanden från våra passagerare. Det är tredje året i rad som Norwegian korats till Europas bästa lågprisbolag och det är helt fantastiskt att vi för första gången dessutom utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Jag vill gärna tacka alla de passagerare som har gett Norwegian så fina omdömen. Det är glädjande att kombinationen splitternya flygplan, ett stort linjenät, låga priser och bra service uppskattas. Det här hade aldrig varit möjligt utan alla fantastiska medarbetare på Norwegian som varje dag gör sitt yttersta för att våra passagerare ska få en bra upplevelse, säger Norwegians VD Björn Kjos.

I kategorin ”bästa europeiska lågprisbolag” var även EasyJet och Germanwings nominerade. I kategorin ”bästa lågprisbolag på långlinjer” var även JetStar och AirAsiaX nominerade.

Norwegian var också nominerade i kategorierna ”världens bästa lågprisbolag”, ”bästa lågpris premiumklass”, ”bästa flygbolag i Nord-Europa” och ”bästa lågpris premiumsäte”.

SKYTRAX: ”Fantastisk prestation”
– Det är en fantastisk prestation av Norwegian att vinna den här utmärkelsen tre år i rad, något som tydlig understryker bolagets popularitet bland flygresenärer i Europa. I år har Norwegian haft ännu större framgång genom att dessutom vinna utmärkelsen världens bästa lågprisbolag på långdistans, säger Edward Plaisted som är VD för SkyTrax.

Det mest prestigefyllda priset i flygbranschen
SkyTrax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända prisutdelningen i flygbranschen. Resande från över 160 länder deltar varje år i världens största undersökning gällande kundnöjdhet bland flygresenärer. Över 200 flygbolag mäts i undersökningen. Kunderna bedömer allt från upplevelsen vid incheckning, ombordstigning, säteskomfort, renlighet i kabinen, mat, dryck, underhållning och service.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Under 2014 tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm