Gå direkt till innehåll
Norwegian utökar antalet avgångar mellan Stockholm och Palma

Pressmeddelande -

Norwegian utökar antalet avgångar mellan Stockholm och Palma

Efter kraftigt ökad efterfrågan utökar Norwegian antalet avgångar till och från Palma de Mallorca. Ökningen innebär dagliga avgångar mellan Stockholm, Köpenhamn och Oslo och Palma under sommarhalvåret. Även linjen mellan Göteborg och Palma får förlängd säsong och fler avgångar.

Efter en stark tillväxt i Spanien och kraftigt ökad efterfrågan utökar Norwegian antalet linjer mellan Palma och Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Göteborg. Kapaciteten ökar med 20 procent jämfört med samma period förra året.

–Spanien är en viktig och snabbt växande marknad för Norwegian. Palma är ett populärt resmål och vi ser fram emot att kunna erbjuda skandinaver ännu fler avgångar att välja mellan vilket ger resenärerna större flexibilitet, särskilt under sommarhalvåret, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Palma är huvudstad på Mallorca och en fascinerande stad. Orten har mycket att erbjuda i form av sol och bad men Palma har även ett stort kulturellt utbud. Förutom fantastiska stränder är Mallorca även ett perfekt resmål för aktiva resenärer som till exempel vill cykla eller vandra i den vackra naturen.

Allt fler resenärer från Spanien väljer att resa med Norwegian och det gäller särskilt resor till USA via Skandinavien. Fler avgångar mellan Palma och Skandinavien bidrar till ännu fler möjligheter för vidareförbindelser med Norwegians stora linjenät.

Det utökade linjeprogrammet under sommarhalvåret:
Stockholm – Palma:
Från 4 juni erbjuder Norwegian sju avgångar i veckan och åtta avgångar i veckan under perioden 19 juni till 13 augusti.

Göteborg – Palma:
Förlängt sommarprogram med en avgång i veckan från 4 juni och fyra avgångar i veckan under perioden 19 juni till 13 augusti.

Köpenhamn – Palma:
Ökar med tre avgångar i veckan från 2 juni.

Oslo – Palma:
Ökar med tre avgångar i veckan från 1 juni.

Norwegian erbjuder i dag direktflyg mellan Palma och Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Bergen, Stavanger, Ålborg, Helsingfors och London.

Norwegian trafikerar i dag 13 spanska destinationer: Palma de Mallorca, Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza, Madrid, Malaga, Murcia, Menorca, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura och Teneriffa.

Kontaktperson för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 440 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm