Gå direkt till innehåll
Norwegian utökar antalet avgångar mellan Stockholm och Palma

Pressmeddelande -

Norwegian utökar antalet avgångar mellan Stockholm och Palma

Efter kraftigt ökad efterfrågan utökar Norwegian antalet avgångar till och från Palma de Mallorca. Ökningen innebär dagliga avgångar mellan Stockholm, Köpenhamn och Oslo och Palma under sommarhalvåret. Även linjen mellan Göteborg och Palma får förlängd säsong och fler avgångar.

Efter en stark tillväxt i Spanien och kraftigt ökad efterfrågan utökar Norwegian antalet linjer mellan Palma och Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Göteborg. Kapaciteten ökar med 20 procent jämfört med samma period förra året.

–Spanien är en viktig och snabbt växande marknad för Norwegian. Palma är ett populärt resmål och vi ser fram emot att kunna erbjuda skandinaver ännu fler avgångar att välja mellan vilket ger resenärerna större flexibilitet, särskilt under sommarhalvåret, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Palma är huvudstad på Mallorca och en fascinerande stad. Orten har mycket att erbjuda i form av sol och bad men Palma har även ett stort kulturellt utbud. Förutom fantastiska stränder är Mallorca även ett perfekt resmål för aktiva resenärer som till exempel vill cykla eller vandra i den vackra naturen.

Allt fler resenärer från Spanien väljer att resa med Norwegian och det gäller särskilt resor till USA via Skandinavien. Fler avgångar mellan Palma och Skandinavien bidrar till ännu fler möjligheter för vidareförbindelser med Norwegians stora linjenät.

Det utökade linjeprogrammet under sommarhalvåret:
Stockholm – Palma:
Från 4 juni erbjuder Norwegian sju avgångar i veckan och åtta avgångar i veckan under perioden 19 juni till 13 augusti.

Göteborg – Palma:
Förlängt sommarprogram med en avgång i veckan från 4 juni och fyra avgångar i veckan under perioden 19 juni till 13 augusti.

Köpenhamn – Palma:
Ökar med tre avgångar i veckan från 2 juni.

Oslo – Palma:
Ökar med tre avgångar i veckan från 1 juni.

Norwegian erbjuder i dag direktflyg mellan Palma och Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Bergen, Stavanger, Ålborg, Helsingfors och London.

Norwegian trafikerar i dag 13 spanska destinationer: Palma de Mallorca, Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza, Madrid, Malaga, Murcia, Menorca, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura och Teneriffa.

Kontaktperson för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 440 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm