Open skies
Följ Norwegian

Norwegian startar sex nya direktlinjer från Arlanda och Kastrup

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2009 11:17 CEST

Lågprisbolaget Norwegian fortsätter att expandera. I slutet av oktober startar Norwegian två nya direktlinjer från Stockholm-Arlanda till Barcelona och Teneriffa. Från den 12 december startar även en ny direktlinje till Salzburg samtidigt som flygbolaget ökar antalet avgångar till vinterdestinationen Genève från två till tre gånger i veckan, jämfört med förra vintersäsongen. Kastrup får också tre nya direktlinjer i höst, till Barcelona, Salzburg och Genève.

­- Vi fortsätter att bredda vårt utbud av cityweekends och kommer att flyga till Barcelona tre gånger i veckan både från Stockholm och från Köpenhamn samtidigt som charterbolagen får sig en match när vi nu även flyger till Teneriffa från Stockholm, säger Åsa Larsson press- och informationsansvarig i Sverige.

I Norge startar också en ny direktlinje, från Trondheim till Las Palmas på Gran Canaria samtidigt som man ökar kapaciteten till Gran Canaria från både Bergen och från Kastrup.

­- Vi är angelägna om att lyssna på våra kunder. Alla våra nya resmål och den ökade kapaciteten från Skandinavien ut i Europa är ett resultat av den efterfrågan vi har sett och de önskningar vi får från våra kunder. I takt med den starka passagerarökningen vi har haft sen i fjol startar vi nu linjer till populära resmål och till förnuftiga priser. Nytt inför den här hösten är också helt nya och bekvämare säten med betydligt bättre benutrymme än tidigare, något som vi vet kommer att bli väl mottaget, framför allt på de långa destinationerna, säger Åsa Larsson.

Samtidig firar flygbolaget hösten och de nya destinationerna med att sälja tusentals biljetter för 299 svenska kronor inklusive skatter och avgifter på stora delar av destinationerna i Europa. Även priset på destinationer längre söderut sänks till ett pris från 399 svenska kronor inklusive skatter och avgifter. Se mer på www.norwegian.se

De nya destinationerna finns till försäljning från och med kl 13.00 idag, tisdagen den 1 september.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Pressansvarig Norwegian Sverige Mobil: 0735 22 22 42

Norwegian är Skandinaviens största lågprisflygbolag och det fjärde största i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har bolaget haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder nära 200 linjer till 90 destinationer. Norwegian transporterade över 9 miljoner passagerare under 2008 och omsatte 6,2 miljarder NOK, vilket är 43 procent mer än året innan. Bolaget är noterat på Oslobörsen (2003), har totalt 1 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 45 flygplan. 61 ny Boeing 737-800W kommer att levereras mellan 2008 och 2014. Norwegian kommer att ha Europas modernaste och mest miljövänliga flygflotta när alla flygplan är på plats. Huvudkontoret finns i Oslo, Norge. För ytterligare information se, www.norwegian.se