Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegian startar nya destinationer nästa sommar; flyger direkt till Rhodos, Santorini, Cypern och Sardinien

Norwegian startar ytterligare fem nya direktlinjer från Stockholm och Köpenhamn till populära sommardestinationer. Från och med juni nästa år går det att flyga direkt från Arlanda till Cypern, de grekiska semesteröarna Rhodos och Santorini samt Medelhavets näst största ö, italienska Sardinien. Från Kastrup startas en ny direktlinje till Cypern.

Norwegian storsatsar på direktlinjer från Sverige och Danmark till Sydeuropa inför sommaren 2010. Nyligen lanserade bolaget nya destinationer som Aten och Sicilien från Arlanda samt Malta, Zagreb, Dubrovnik och Sardinien från Kastrup. Nu får linjerna sällskap av ytterligare fem nya direktlinjer.

­- Vi är en växande aktör med kraftig passagerartillväxt och det är mycket inspirerande när vi blir så väl mottagna på marknaden. Genom att kontinuerligt lansera nya linjer och successivt öka kapaciteten till destinationer vi redan flyger till visar vi resten av branschen att vi är en aktör att räkna med. Vi har redan bevisat att det är möjligt att erbjuda en bra produkt till lägre kostnad, det skall vi bli ännu bättre på, säger Åsa Larsson, pressansvarig Norwegian Sverige.

De nya direktlinjerna från Arlanda till Cypern, Rhodos, Santorini och Sardinien startar i månadsskiftet juni/juli 2010. Det blir en avgång i veckan till Santorini, varje måndag och en avgång i veckan till Sardinien, varje torsdag. Till Rhodos flyger Norwegian två gånger i veckan på tisdagar och torsdagar och till Cypern varje måndag och fredag. Kastrups nya direktlinje, till Cypern, startar den 29 juni och kommer att flygas varje tisdag.

Biljetterna finns till försäljning på www.norwegian.se från kl.12.00, torsdagen den 5 november. Pris inkl. skatter och avgifter, enkel väg, från 499 SEK. Från Kastrup är från priset 428 DKK inkl. skatter och avgifter, enkel väg.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Pressansvarig Norwegian Sverige              Mobil: 0735 22 22 42

Norwegian är Skandinaviens största lågprisflygbolag och det fjärde största i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har bolaget haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder nära 200 linjer till 90 destinationer. Norwegian transporterade över 9 miljoner passagerare under 2008 och omsatte 6,2 miljarder NOK, vilket är 43 procent mer än året innan. Bolaget är noterat på Oslobörsen (2003), har totalt 1 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 45 flygplan. 61 ny Boeing 737-800W kommer att levereras mellan 2008 och 2014. Norwegian kommer att ha Europas modernaste och mest miljövänliga flygflotta när alla flygplan är på plats. Huvudkontoret finns i Oslo, Norge. För ytterligare information se, www.norwegian.se

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm