Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegian startar direktlinje mellan Stockholm och Bergen

I vår kan svenska resenärer flyga direkt till en av Nordens mest charmerande städer då flygbolaget Norwegian startar en direktlinje mellan Stockholm-Arlanda och Bergen.

Norwegian fortsätter att expandera sitt linjenät i Sverige och flyger från och med den 28 mars 2010, sex dagar i veckan till Bergen från Stockholm. Med den nya linjen blir det lätt att flyga billigt och bekvämt till den norska västkustens knutpunkt för vidare upptäcktsresa på de norska fjordarna.

– Vi utvidgar vårt linjenät i Sverige hela tiden och vi är mycket glada över att få ytterligare en direktlinje till Norge. Bergen är en utmärkt stad att utgå från om man vill upptäcka den norska västkusten, som är ansedd som en av världens vackraste kuster, säger Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.

Linjen mellan Stockholm och Bergen kommer att flygas varje måndag till fredag samt söndagar.

Samtidigt som bolaget öppnar en ny linje mellan Stockholm och Bergen, väljer Norwegian även att placera ytterligare ett flygplan på basen i Bergen och utöka linjenätet ytterligare från staden. Utöver linjen mellan Stockholm och Bergen lanseras även direktlinjer från Bergen till Barcelona, Rom, Köpenhamn, Chania på Kreta och Antalya i Turkiet. Flygbolaget ökar även kapaciteten från Bergen till London, Dubrovnik och Split.

Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.se med ett frånpris på 249 SEK inklusive skatter och avgifter.

För mer information: Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig  Mobil: +46 735 22 22 42

Ämnen

Kategorier


Norwegian är Skandinaviens största lågprisflygbolag och det fjärde största i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har bolaget haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder cirka 200 linjer till 90 destinationer. Norwegian transporterade över 9 miljoner passagerare under 2008 och omsatte 6,2 miljarder NOK, vilket är 43 procent mer än året innan. Bolaget är noterat på Oslobörsen (2003), har totalt 1 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 46 flygplan. 70 ny Boeing 737-800W kommer att levereras mellan 2008 och 2014. Norwegian kommer att ha Europas modernaste och mest miljövänliga flygflotta när alla flygplan är på plats. Huvudkontoret finns i Oslo, Norge. För ytterligare information se, www.norwegian.se

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm