Open skies
Följ Norwegian

Norwegian ställer in över 4000 avgångar och implementerar temporär permittering

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2020 18:06 CET

På grund av det amerikanska reseförbudet och den eskalerande situationen till följd coronavirus har Norwegian beslutat att ställa in cirka 4000 flygningar fram till slutet av maj. De inställda avgångarna utgör totalt 40 procent av bolagets låndistanslinjenät och 25 procent av flygningarna i Europa.

– Det här är en extraordinär situation som saknar motstycke. Säkerheten för våra kunder och anställda är vår främsta prioritet. De nya restriktionerna gör en svår situation ännu värre. Vi ber både norska och internationella myndigheter att agera nu för att bibehålla viktig infrastruktur och för att arbetsplatser ska kunna räddas, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

40 prosent av långdistanskapaciteten ställs in
Från 13 mars till 29 mars kommer de allra flesta flygningar till USA från Amsterdam, Madrid, Oslo, Barcelona och Paris att ställas in.

Från 13 mars till slutet av maj kommer alla flygningar mellan Rom och USA att ställas in.

Från 29 mars till slutet av april kommer alla flygningar till USA från Paris, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Aten och Oslo att ställas in.

Oslo – Fort Lauderdale fortsätter fram till och med 28 mars.

Alla linjer mellan London Gatwick och USA fortsätter som planerat och vi kommer att omdirigera så många kunder som möjligt via London under reseförbudet.

Kortdistanslinjerna blir kraftigt påverkade
Norwegian ställer även in ett stort antal inrikesflygningar i Norge samt flygningar i Skandinavien som Oslo-Stockholm och Oslo-Köpenhamn. Alla flyg till Italien ställs också in. Ett flertal av inrikeslinjerna och flygningar inom Skandinavien kommer att slås ihop.

Kunder som har köpt biljetter till berörda flygningar kommer att kontaktas via sms och e-post med alternativa datum längre fram. Vi får ett stort antal stort antal förfrågningar och hänvisar därför våra kunder att i första hand kontakta oss via www.norwegian.com. Om du ska resa efter 15 april 2020 ber vi dig att avvakta med att kontakta kundtjänst just nu.

Uppsägning/permittering
I en pandemi prioriterar Norwegian kunders och anställdas säkerhet och kommer samtidigt säkerställa att viktiga funktioner inom företaget upprätthålls.

På grund av den extraordinära situationen på marknaden till följd av coronaviruset och en dramatiskt minskad efterfrågan, måste bolaget titta på alla möjliga alternativ för att minska kostnaderna. Dessvärre innebär det omedelbara permitteringar av uppemot 50 procent av vår personal, och det kan bli ännu fler. Alla avdelningar drabbas av de tillfälliga permitteringarna.

Vi har en bra dialog med fackföreningarna och berörda avdelningar och de anställda kommer att bli informerade. 

För mer information, endast för media:
Kommunikationschef charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com eller press@norwegian.com 

Norwegian är ett av de största lågprisbolaget i världen med över 36 miljoner resenärer under 2019. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta på cirka 160 plan. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.