Gå direkt till innehåll
Norwegian ställer in cirka 3000 avgångar och varslar om permittering på grund av effekterna av COVID-19

Pressmeddelande -

Norwegian ställer in cirka 3000 avgångar och varslar om permittering på grund av effekterna av COVID-19

På grund av situationen med COVID-19 planerar Norwegian att ställa in cirka 3000 flygningar från mitten av mars till mitten av juni. Det motsvarar cirka 15 procent av bolagets kapacitet under perioden. Norwegian vidtar även en rad andra åtgärder inklusive permittering av en betydande andel anställda.

Den senaste veckan har Norwegian noterat en minskad efterfrågan. Bolaget kommer därför att ställa in cirka 3000 avgångar för att möta den ändrade efterfrågan. De inställda flygningarna motsvarar cirka 15 procent av bolagets totala kapacitet under perioden som sträcker sig från mitten av mars till och med mitten av juni och påverkar hela linjenätet. Norwegian kommer att återkomma med fler detaljer så snart de planlagda ändringarna är klara. Kunder som berörs kommer att bli informerade direkt.

–Det här är en allvarlig period för hela flygbranschen, även för oss på Norwegian. Vi uppmuntrar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen samt för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

–Tyvärr kommer de inställda flygen påverka en betydande andel av Norwegians anställda. Vi har inlett formella samtal med våra fackföreningar gällande permittering av anställda. Vi kommer att fortsätta ha en konstruktiv dialog med fackföreningarna och våra kollegor för att ta oss igenom den här svåra tiden, fortsätter Schram.  

Ämnen


Norwegian är ett av de största lågprisbolaget i världen med över 36 miljoner resenärer under 2019. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta på cirka 160 plan. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com