Open skies
Följ Norwegian

Norwegian öppnar bas i Palma de Mallorca

Pressmeddelande   •   Maj 03, 2016 12:00 CEST

Norwegian öppnar bas i Palma de Mallorca och lanserar fler nya inrikeslinjer i Spanien. I samband med etableringen av den nya basen ökar också antalet avgångar till och från Palma för skandinaviska resenärer.

Norwegian fortsätter att växa internationellt och etablerar bas på Palma de Mallorca flygplats. Den nya basen blir bolagets sjunde i Spanien och totalt i Europa har Norwegian nu 16 baser. Två flygplan ska baseras på flygplatsen vilket skapar över 60 lokala arbetstillfällen för piloter och kabinanställda, utöver de jobb som skapas på marken relaterade till verksamheten.

–Spanien är en viktig marknad för Norwegian med bland annat flera inrikeslinjer mellan de spanska storstäderna Madrid, Barcelona och Malaga till Kanarieöarna, utöver alla våra europeiska linjer mellan Spanien och andra delar av Europa. Den nya basen i Palma ökar Norwegians närvaro i regionen och bidrar till den lokala ekonomin i form av fler arbetstillfällen och ökad turism, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

I Sverige flyger Norwegian idag mellan Palma de Mallorca och Stockholm och Göteborg. Antalet avgångar mellan Stockholm och Palma ökar från sex till sju avgångar mellan 19 juni och 13 augusti. Antalet avgångar mellan Göteborg och Palma ökar från en till fyra avgångar i veckan mellan 1 juni och 13 augusti. Bolaget utökar även antalet avgångar mellan Palma och andra städer i Skandinavien (Köpenhamn, Ålborg, Oslo, Bergen och Stavanger). Norwegian lanserar dessutom nya inrikeslinjer mellan Palma de Mallorca och Barcelona samt mellan Palma de Mallorca och Madrid.

Norwegians övriga baser i Spanien är Madrid, Barcelona, Alicante, Malaga, Las Palmas and Teneriffa.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 440 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.