Open skies
Följ Norwegian

Norwegian och JetBlue ingår samarbetsavtal

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2019 12:01 CEST

Norwegians long haul crew

Norwegian och det amerikanska flygbolaget JetBlue ingår avtal om samarbete. Samarbetet gör det möjligt för båda lågprisbolagens kunder att enkelt beställa vidareförbindelser i en och samma bokning.

JetBlue har ett betydande linjenät i USA, Karibien och Latinamerika medan Norwegian har ett flertal transatlantiska linjer och ett stort linjenät i Europa. Samarbetet gör det möjligt för kunder att beställa genomgående flygresor i en enda bokning på båda bolagens linjenät. Målet är att genomgående biljetter ska finnas tillgängliga på båda bolagens webbplatser.

– Det här samarbetet kommer att ge resenärer ännu fler valmöjligheter. JetBlue är det största flygbolaget på flera av våra USA-baser som New York och Fort Lauderdale, vilket kommer att ge både våra och JetBlues kunder tillgång till ett stort linjenät på båda sidor om Atlanten. JetBlue är en idealisk samarbetspartner för oss eftersom bolaget har betydande närvaro i USA, Karibien och Latinamerika, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

På de tre knutpunkterna New York JFK, Boston och Fort Lauderdale får Norwegians resenärer tillgång till 60 inrikeslinjer i USA samt 40 linjer till Karibien och Latinamerika. JetBlues kunder kan flyga till Europa med Norwegian på över 20 linjer.

– Det här samarbetet ger resenärer sömlösa vidareförbindelser inom Jetblues omfattande linjenätverk i USA, Karibien och Latinamerika i kombination med Norwegians spännande destinationer i Europa. Norwegian och JetBlue delar visionen om att ökad konkurrens och låga priser är bra för kunderna, särskilt på transatlantiska linjer som domineras av skyhöga priser, nätverksbolag och allianser, säger Robin Hayes, koncernchef på JetBlue.

Resenärer kommer att kunna boka genomgående biljetter med Norwegian och JetBlue på båda bolagens webbplatser under första halvåret 2020. De kommer då även att kunna checka in bagage hela vägen.

Om JetBlue:
JetBlue är ett av de största lågprisbolagen i USA. Varje år transporterar bolaget över 42 miljoner passagerare till över hundra destinationer i USA, Karibien och Latinamerika. Bolaget har över 22 000 anställda, har vunnit flera kundutmärkelser och erbjuder gratis WiFi på sina flygningar.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 37 miljoner resenärer under 2018. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan med en genomsnittsålder på 3,8 år vilket gör den till en av de modernaste och mest bränsleeffektiva i världen. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.