Gå direkt till innehåll
Norwegian med två miljoner passagerare i augusti

Pressmeddelande -

Norwegian med två miljoner passagerare i augusti

Under den sista sommarmånaden hade Norwegian två miljoner passagerare. Regulariteten var på nästan 100 procent medan kabinfaktorn var på nästan 86 procent.

– Augusti blev ännu en bra månad för Norwegian. Vi genomförde så gott som alla schemalagda flygningar även den här månaden. Nu är vi särskilt glada över att bokningarna under hösten ser bra ut och att affärsresenärerna återvänder, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I augusti hade Norwegian 1 996 211 passagerare, mot 790 220 i augusti 2021. Kabinfaktorn var på 85,5 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 998 miljoner passagerarkilometer, medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 563 miljoner. I augusti hade Norwegian i genomsnitt 69 flygplan i drift och 99,7 procent av alla planerade flygningar genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 79 procent i augusti. Samtidigt landade 96,5 procent av alla flygningar enligt tidtabell eller uppemot en timme senare.

– Kapaciteten på Europas flygplatser har blivit bättre den senaste tiden, vilket påverkar både driften och kundernas reseupplevelse positivt. Efter några väldigt tuffa år i flygbranschen är det glädjande att förhållandena håller på att normaliseras ytterligare, fortsätter Karlsen.

I augusti startade Norwegian en ny direktlinje mellan Trondheim och Manchester. Mot slutet av månaden firade bolaget 20-årsjubileum, bland annat med rea på biljetter under hösten och vintern.

Vänligen se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm