Gå direkt till innehåll
Norwegian med starka trafiksiffror inför sommarsäsongen

Pressmeddelande -

Norwegian med starka trafiksiffror inför sommarsäsongen

Norwegian hade 1,5 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 81 procent i mars. Den första vårmånaden innebär även att sommarlinjeprogrammet startar kraftigt ökad kapacitet. Den positiva bokningstrenden fortsätter och ligger långt över antalet bokningar samma tid förra året.

– Mars har varit ännu en mycket bra månad för Norwegian då vi övergår till sommarlinjeprogrammet med kraftigt ökad kapacitet. Vi ser fram emot att önska ett stort antal passagerare välkomna ombord under de kommande månaderna, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I mars hade Norwegian 1 502 366 passagerare, 60 procent mer än under samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 2 347 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 903 miljoner säteskilometer. I mars hade Norwegian i genomsnitt 67 flygplan i drift och 99,2 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 81 procent i mars – trots både krävande väderförhållanden och strejker som påverkade flygtrafiken i hela Europa. 95 procent av alla flygningar landade trots det enligt tidtabell eller inom en timme.

Stark bokningstrend som överträffar 2022

Norwegian ser en fortsatt stark efterfrågan efter flygresor med höga bokningssiffror.

– Vi ser positivt på sommaren. Bokningssiffrorna är betydligt högre nu än de var under den här tiden förra året. Det betyder en fortsatt hög efterfrågan på flygresor, särskilt till våra många attraktiva resmål på varmare breddgrader och vi förväntar oss ännu en intensiv resesommar. Vi är väldigt glada över att ett ökande antal resenärer väljer Norwegian, fortsätter Karlsen.

Norwegian tog nyligen över delar av markservicen på Oslo Gardermoen flygplats och fick därmed även 150 nya medarbetare. Norwegian Red Handling kommer inledningsvis att hantera incheckning, ombordstigning och ankomst.

– Vi är väldigt nöjda med att ha tagit över markservicen på Oslo Gardermoen flygplats. Att vi tar ansvar för de här rollerna är viktigt för att förbättra kundernas reseupplevelse, fortsätter Karlsen.

Med ett utökat linjenätverk fortsätter Norwegian att rekrytera ny kabinpersonal och utökar flottan med moderna och bränsleeffektiva flygplan. Innan sommaren 2023 får Norwegian 11 nya bränsleeffektiva Boeing 737 MAX-8-plan till flottan.

Under årets sommarprogram erbjuder Norwegian mer än 300 linjer till 114 destinationer, inklusive flera nya resmål.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm