Gå direkt till innehåll
Norwegian med passagerartillväxt och ökad kabinfaktor i november

Pressmeddelande -

Norwegian med passagerartillväxt och ökad kabinfaktor i november

Norwegians trafiksiffror för november präglas av tillväxt på långlinjerna och i det europeiska linjenätet. Kabinfaktorn var på 83,1 procent vilket är en ökning med 4,1 procentenheter från samma månad förra året. Närmare två miljoner passagerare reste med bolaget den här månaden, en ökning med 11 procent.

Trafiksiffrorna för november visar en stabil och bra utveckling, och tillväxten på långlinjerna fortsätter. I november flög 1 952 083 passagerare med Norwegian, en ökning med 11 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 13 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 8 procent i november. Kabinfaktorn var på 83,1 procent, en ökning med 4,1 procentenheter från samma månad förra året. Norwegian lanserade från och med november nya inrikeslinjer i Spanien och långdistanslinjer till Karibien där det är högsäsong på vintern.

Fulla plan är också viktigt ur miljösammanhang och gör att flyg kan vara ett bättre alternativ än till exempel bil eftersom utsläppen är lägre per passagerarkilometer.

– Det är glädjande att den positiva trafikutvecklingen fortsätter även den här månaden och under övergången till en period med traditionellt lägre efterfrågan. Vi ser att allt fler resenärer använder Norwegians stora europeiska linjenät för att flyga vidare till USA, något som bevisar att ett starkt Norwegian i hela Europa stärker långdistanssatsningen och vice versa, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Norwegian genomförde 99,7 procent av de planlagda flygningarna i november varav 86,3 procent gick enligt tidtabell.

Norwegian har en av de nyaste och mest moderna flygplansflottorna i Europa och utsågs i november till det ”grönaste” flygbolaget som flyger mest miljövänligt över Atlanten i jämförelse med både europeiska och amerikanska flygbolag av erkända miljöinstitutet The International Council on Clean Transportation: http://www.theicct.org/transatlantic-airline-efficiency-2014

Se bifogad PDF för fler trafiksiffror.

För mer information:
Finansdirektör Frode Foss + 47 916 31 645
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm