Gå direkt till innehåll
Norwegian med passagerartillväxt och hög kabinfaktor i april

Pressmeddelande -

Norwegian med passagerartillväxt och hög kabinfaktor i april

Totalt flög drygt 2,1 miljoner passagerare med Norwegian i april, en ökning med sju procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var på 82,4 procent, upp 2,6 procentenheter.

Trafiksiffrorna för april påverkades av både efterverkningar från pilotstrejken och att påsken inträffade redan i mars i år till skillnad från förra året, då den inträffade i april. Totalt flög 2 134 040 passagerare med Norwegian i april, en ökning med sju procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn ökade 2,6 procentenheter till 82,4 procent och bidrog till en positiv trafiktillväxt (RPK) på 14 procent. Kapaciteten (ASK) ökade med 11 procent. I april levererades en Dreamliner direkt från Boeingfabriken vilket innebär att Norwegians långdistansflotta nu består av åtta plan.

–Pilotstrejken påverkade siffrorna även för april. Men vi är nöjda med att vi trots detta fyller planen bättre än samma period förra året. Vi är särskilt glada över att vi fortsätter attrahera många nya kunder i Europa och USA, vilket bevisar att vår internationella strategi fungerar, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i april varav 83,6 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad pdf för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner:
Finansdirektör Frode Foss + 91 63 16 45
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Under 2014 tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm