Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med passagerartillväxt och hög kabinfaktor i april

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2015 08:02 CEST

Totalt flög drygt 2,1 miljoner passagerare med Norwegian i april, en ökning med sju procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var på 82,4 procent, upp 2,6 procentenheter.

Trafiksiffrorna för april påverkades av både efterverkningar från pilotstrejken och att påsken inträffade redan i mars i år till skillnad från förra året, då den inträffade i april. Totalt flög 2 134 040 passagerare med Norwegian i april, en ökning med sju procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn ökade 2,6 procentenheter till 82,4 procent och bidrog till en positiv trafiktillväxt (RPK) på 14 procent. Kapaciteten (ASK) ökade med 11 procent. I april levererades en Dreamliner direkt från Boeingfabriken vilket innebär att Norwegians långdistansflotta nu består av åtta plan.

–Pilotstrejken påverkade siffrorna även för april. Men vi är nöjda med att vi trots detta fyller planen bättre än samma period förra året. Vi är särskilt glada över att vi fortsätter attrahera många nya kunder i Europa och USA, vilket bevisar att vår internationella strategi fungerar, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i april varav 83,6 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad pdf för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner:
Finansdirektör Frode Foss + 91 63 16 45
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Under 2014 tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.