Gå direkt till innehåll
Norwegian long haul crew
Norwegian long haul crew

Pressmeddelande -

Norwegian med passagerarrekord och hög kabinfaktor i juli

Norwegian satte nytt passagerarrekord i juli. Totalt flög närmare 3,8 miljoner passagerare med bolaget i juli, en ökning med 13 procent jämfört med samma månad förra året. Det är det högsta antalet passagerare någonsin under en enskild månad. Kabinfaktorn var på solida 93 procent.

Totalt reste 3 796 283 passagerare med Norwegian i juli, 437 718 (13 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 33 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 35 procent. Kabinfaktorn för juli var på 93 procent.

– Vi är väldigt nöjda över att allt fler passagerare i Europa, USA, Mellanöstern, Sydamerika och Asien väljer Norwegian när de ska ut och resa. Det är även positivt att trots stor kapacitetsökning fyller vi planen bra över hela linjenätet. Kapacitetstillväxten är fortfarande hög men i enlighet med vår strategi kommer den att avta något jämfört med tidigare månader. Efter en lång period med stark tillväxt kommer vi framöver kunna skörda det vi har sått, något som gynnar våra kunder, anställda och aktieägare, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i juli. Punktligheten var på 67,9 procent och påverkades kraftigt av omfattande flygledarstrejker i Europa.

I juli utsågs Norwegian för fjärde året i rad till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer och till Europas bästa lågprisbolag för sjätte året i rad av erkända SkyTrax.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Mobil: 0709 89 05 18

Ämnen


Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material