Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med nytt passagerarrekord och hög kabinfaktor i juli månad

Pressmeddelande   •   Aug 06, 2015 08:02 CEST

Den goda passagerarutvecklingen fortsätter för Norwegian. Bolaget sätter nytt passagerarrekord med närmare 2,7 miljoner resenärer i juli, det högsta antalet någonsin under en enskild månad. Juli präglades även av stor reslust i alla marknader med fyllda plan. Kabinfaktorn för juli var på hela 94 procent – aldrig tidigare har det varit så högt under en enskild månad.

I juli flög 2 690 458 passagerare med Norwegian, en ökning med 8 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 7 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 1 procent under juli. Kabinfaktorn på 93,8 procent är en ökning på hela 5,6 procentenheter jämfört med samma månad förra året. På långdistansplanen var kabinfaktorn 97 procent.

–Det är mycket glädjande att så många valt att flyga med Norwegian i juli att vi både sätter nytt passagerarrekord och fyller planen bättre än någonsin tidigare. En kabinfaktor på 94 procent innebär att efterfrågan är lika stor i väletablerade marknader i Skandinavien som i nya marknader som Storbritannien, Tyskland, Spanien och USA. Det visar att Norwegians internationella strategi håller på att sätta sig och vi är ännu bättre rustade att möta den hårda konkurrensen i luften framöver, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Norwegian genomförde 99,9 procent av de planlagda flygningarna i juli varav 76 procent gick enligt tidtabell.

Se detaljerade siffror i bifogad PDF.

Kontaktpersoner:
IR-chef Tore Östby +47 45 80 48 98
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren, 2013, 2014 och 2015 har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.