Gå direkt till innehåll
Norwegian 787 Dreamliner
Norwegian 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian med högre enhetsintäkter och bättre punktlighet i maj

Norwegians trafiksiffror visar att nästan 3,4 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget i maj. Punktligheten ökar för nionde månaden i rad.

Totalt valde 3 362 413 passagerare att flyga med Norwegian i maj vilket är 59 047 färre än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med fyra procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade också med fyra procent. Kabinfaktorn var på 86,1 procent, ned 0,4 procentenheter.

– Trafiksiffrorna visar något färre passagerare för maj i år jämfört med förra året, påverkat av att vi har 18 Boeing 737 MAX på marken. Siffrorna visar också att passagerarna reser längre samt att enhetsintäkterna är högre den här månaden än motsvarande period förra året. Tillväxten planar ut vilket är helt enligt strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet efter en period med kraftig expansion och betydande investeringar. Det är även glädjande att se att vårt riktade arbete med att förbättra punktligheten fortsätter att ge resultat, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i maj. Punktligheten var på 81 procent (upp 3,7 procentenheter).

I maj levererades en fabriksny 787 Dreamliner till bolaget.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Ämnen


Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material