Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med högre enhetsintäkter och bättre kabinfaktor i juni

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2019 08:00 CEST

Norwegians trafiksiffror visar att nästan 3,5 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget i juni. Enhetsintäkterna ökade med tio procent jämfört med samma månad förra året.

Totalt valde 3 475 337 passagerare att flyga med Norwegian i juni vilket är 21 948 färre än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med sju procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med fem procent. Kabinfaktorn var på 91,5 procent, upp en procentenhet.

– Trafiksiffrorna visar något färre passagerare i juni i år än förra året. På långdistanslinjerna är antalet resenärer betydligt högre medan vi ser en minskning på kortdistanslinjerna där vi har 18 Boeing 737 MAX på marken samt reducerad charterkapacitet. I juni fick vi ännu en Boeing 787 Dreamliner in i flottan som nu består av 36 nya, mer bränsleeffektiva långdistansplan. Helt enligt vår strategi fortsätter arbetet med att gå från tillväxt till lönsamhet och enhetsintäkterna är nu tio procent högre än motsvarande period förra året, något jag är mycket nöjd med, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i juni. Punktligheten var på 70,9 procent (oförändrad från samma månad 2018). Punktligheten påverkas negativt av att bolaget har 18 Boeing 737 MAX på marken och därmed hyr in mer ersättningsflyg än vanligt. 

I juni levererades en fabriksny 787 Dreamliner till bolaget.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com 

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.