Gå direkt till innehåll
Norwegian med god trafiktillväxt och hög kabinfaktor i maj

Pressmeddelande -

Norwegian med god trafiktillväxt och hög kabinfaktor i maj

Totalt flög närmare 2,4 miljoner passagerare med Norwegian i maj 2015 vilket är en ökning med 13 procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var på 84,9 procent, upp 7,9 procentenheter jämfört med samma månad förra året. Den kraftiga ökningen måste dock ses mot bakgrund av de svaga trafiksiffrorna i maj förra året.

I maj flög 2 376 151 passagerare med Norwegian, en ökning med 272 674 passagerare jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 19 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 8 procent i maj. Kabinfaktorn var mycket hög, nästan 85 procent. Den kraftiga ökningen måste dock ses mot bakgrund av svaga trafiksiffror i maj förra året då fackföreningen Parat tog ut kabinpersonal i strejk. Nu har dock kunderna kommit tillbaka, också efter pilotstrejken tidigare i år som hade en kraftig negativ effekt på bokningarna.

– Det är glädjande med bra trafiksiffror även om tillväxten i maj framstår som extra stark i jämförelse med det svaga resultatet förra året. Bortsett från detta visar trafiksiffrorna att allt fler väljer Norwegian. Bokningarna för sommaren är också positiva, vilket inte minst beror på vår satsning på den europeiska marknaden och god tillväxt i Norwegians långdistansverksamhet, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Norwegian genomförde 99,8 procent av de planlagda flygningarna i maj varav 85,2 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad pdf för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner:
Finansdirektör Frode Foss + 91 63 16 45
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Under 2014 tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm