Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med god passagerartillväxt och hög kabinfaktor i juni

Pressmeddelande   •   Jul 06, 2016 08:00 CEST

Norwegian Boeing 737-800

Totalt valde närmare 2,8 miljoner passagerare att flyga med Norwegian i juni vilket är 317 821 fler resenärer än samma månad föregående år. Kabinfaktorn var på 90,2 procent, upp 2,2 procentenheter.

Antalet passagerare ökade med 13 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 17 procent den här månaden, drivet av en kapacitetstillväxt på 15 procent och 2 procentenheter högre kabinfaktor.

– Vi är tacksamma för att så många resenärer väljer att flyga med Norwegian och vi kommer att jobba hårt för att upprätthålla förtroendet från våra kunder – även med tanke på de problem vi hade i början av juli vilket jag verkligen beklagar till alla berörda. Dagens trafiksiffror visar en kabinfaktor på över 90 procent och det är en bra beläggning jämnt fördelat över alla marknader, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos

Flygplansflotta på 3,6 år
Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2016 med leverans av totalt 21 fabriksnya flygplan. I juni levererades två nya Boeing 737-800 direkt från fabriken i Seattle. Hittills i år har bolaget fått 10 nya Boeing 737-800 och två nya Boeing Dreamliner 787-9. Med en genomsnittsålder på 3,6 år har Norwegian en av de mest moderna och miljövänliga flygplansflottorna i världen.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna varav 69,8 procent gick på utsatt tid. Flera faktorer påverkar punktligheten i juni, bland annat vädermässiga utmaningar och en rad strejker. Strejken bland franska flygledare påverkade trafiken i Europa betydligt medan bränslestrejken i Norge drabbade verksamheten i Skandinavien.

Se bifogad PDF för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner för media:
IR-ansvarig Tore Østby tel: +47 45 80 48 98
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson tel: +46 709 89 05 18

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.