Gå direkt till innehåll
Norwegians Boeing 787 Dreamliner    Foto: David Peacock
Norwegians Boeing 787 Dreamliner Foto: David Peacock

Pressmeddelande -

Norwegian med god passagerartillväxt i november

Totalt reste 2 877 549 passagerare med Norwegian i november vilket är 357 329 fler (14 procent) än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 26 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 34 procent. Kabinfaktorn för november var på 78,8 procent.

Siffrorna för november påverkas av övergången mellan sommar- och vinterprogram samt uppstart av flera nya linjer och ökat utnyttjande av flygplansflottan jämfört med samma period förra året. Trafiksiffrorna påverkas även av att Norwegians passagerare flyger allt länge distanser.

– Jag är nöjd med den positiva yieldutvecklingen i november. Vi har dock flera linjer från sommarprogrammet som förlängts till och med november vilket påverkar kabinfaktorn. En fullständig övergång till vinterprogrammet får vi först i januari efter att jultrafiken är avslutad, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i november. Punktligheten var på 82,5 procent, upp 2,3 procentenheter från samma period förra året.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I november levererades en fabriksny Boeing 787 Dreamliner och en Boeing 737 MAX 8. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamlinerplan, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,7 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen. Det absolut viktigaste ett flygbolag kan göra för att bidra till att minska utsläppen är att investera i ny teknik och nya flygplan.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Ämnen


Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material