Gå direkt till innehåll
Norwegian med god passagerartillväxt i mars

Pressmeddelande -

Norwegian med god passagerartillväxt i mars

Ökad efterfrågan bland både affärs- och fritidsresenärer påverkar Norwegians passagerarsiffror positivt. Totalt flög närmare 2,2 miljoner passagerare med Norwegian under mars, en ökning med 27 procent. Kabinfaktorn var på 87,9 procent, upp 3,7 procentenheter.

Trafikutvecklingen för mars är bra både med hänsyn till tillväxt och kabinfaktor. Trafiksiffrorna framstår som ovanligt starka jämfört med förra året då de skandinaviska piloterna i dotterbolaget Norwegian Air Norway strejkade. Siffrorna är dessutom påverkade av att hela påsken inföll i mars.

Under mars flög 2 195 037 passagerare med Norwegian, en ökning med 27 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 27 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 21 procent i mars.

– Vi ser att allt fler resenärer väljer Norwegian och det gäller särskilt affärsresenärer på inrikeslinjer i Skandinavien och på destinationer i Europa. Allt fler företag inser att det går att köpa flygbiljetter med god kvalitet till lågt pris och går igenom sin resepolicy för att minska kostnaderna utan att det går ut över kvaliteten. Vidare fortsätter den goda passagerarutvecklingen på långlinjerna där vi hela tiden utvidgar erbjudandet till våra kunder, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Flygplansflotta på 3,6 år
Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter under 2016 med leverans av totalt 21 fabriksnya flygplan. I mars levererades tre fabriksnya Boeing 737-800 direkt från fabriken i Seattle. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flygplansflotta bland de mest moderna och miljöanpassade i Europa.

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i mars varav 75,6 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad PDF för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner för media:
Finansdirektör Frode Foss + 47 91 63 16 45
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 440 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm