Gå direkt till innehåll
Norwegian cabin crew
Norwegian cabin crew

Pressmeddelande -

Norwegian med fortsatt god passagerartillväxt och hög kabinfaktor i juli

Totalt valde över 2,9 miljoner passagerare att flyga med Norwegian i juli, en ökning med 9 procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var på 94,6 procent, upp 0,8 procentenheter.

Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 15 procent medan kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 14 procent i juli.

– Vi är väldigt nöjda med att så många valde att flyga med Norwegian i juli. Trots en dålig start i början av månaden, vilket dessvärre påverkade resplanerna för många av våra kunder, visar trafiksiffrorna att den positiva passagerarutvecklingen fortsätter och att kabinfaktorn är solid i alla marknader, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,5 procent av de planlagda flygningarna i juli. Punktligheten den här månaden var på 64,9 procent och blev kraftigt påverkad av förseningar i flygtrafiken i Europa i allmänhet.

Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter under 2016 med leverans av totalt 21 fabriksnya flygplan. I juli levererades en fabriksny Boeing Dreamliner 787-9. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

I juli korades Norwegian till «Europas bästa lågprisbolag» av erkända SkyTrax för fjärde året i rad och till «Världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer» för andra året i rad.

Se bifogad PDF för detaljerade trafiksiffror.

Kontakt för media:
IR-ansvarig Tore Østby +47 45 80 48 98
Norwegians pressnummer +47 815 11 816

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm