Gå direkt till innehåll
Norwegian Boieng 787 Dreamliner
Norwegian Boieng 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian med fler passagerare och högre kabinfaktor i april

Ökad efterfrågan bland affärsresenärer och stabilt god efterfrågan bland fritidsresenärer påverkar Norwegians passagerarsiffror i april. Totalt flög drygt 2,3 miljoner passagerare med Norwegian under april, 168 000 fler än samma månad förra året. Kabinfaktorn var på 84,5 procent, upp 2,1 procentenheter.

Under april i år flög 2 302 041 passagerare med Norwegian, en ökning med 8 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 14 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 11 procent den här månaden. Siffrorna påverkas av att påsken inföll i april förra året.

– Vi är väldigt nöjda med att fler väljer Norwegian när de ska ut och resa och det är särskilt glädjande att önska ännu fler affärsresenärer ombord. Den positiva utvecklingen på inrikeslinjer i Norden och Europa fortsätter och vi märker särskilt att den stabilt goda efterfrågan på långlinjerna fortsätter, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Flygplansflottan på 3,6 år
Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter under 2016 med leverans av totalt 21 fabriksnya flygplan. I april levererades en fabriksny Boeing 737-800 och en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner direkt från fabriken i Seattle. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flygplansflotta bland de mest moderna och miljöanpassade i Europa.

Norwegian genomförde 99,7 procent av de planlagda flygningarna i april varav 84,4 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad PDF för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner för media:
Finansdirektör Frode Foss + 47 91 63 16 45
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 440 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm