Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med 244 000 fler passagerare i februari

Pressmeddelande   •   Mar 04, 2016 08:00 CET

Produktionstillväxt, hög kabinfaktor och god passagerartillväxt påverkar Norwegians trafiksiffror positivt i februari. Totalt reste närmare 1,9 millioner passagerare med bolaget i februari, en ökning med 15 procent jämfört med föregående år. Kabinfaktorn var på 85,6 procent, upp 0,8 procentenheter.

I februari flög 1 871 396 passagerare med Norwegian vilket är en ökning med 15 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 20 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 19 procent.

- Vi är mycket nöjda med att allt fler väljer Norwegian och att vi attraherar både affärsresenärer och de som reser privat. Tillväxten beror till stor del på att vi växer internationellt och särskilt på de interkontinentala linjerna. Vi ser dessutom en god utveckling på inrikeslinjerna i Spanien och linjerna mellan de franska karibiska öarna och amerikanska östkusten. I Norden är efterfrågan stabilt bra, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

I februari lanserade Norwegian nya linjer mellan Paris (CDG) och de amerikanska städerna New York, Fort Lauderdale och Los Angeles. Det är bolagets första linjer mellan Frankrike och USA och de har redan tagits emot väl.

I februari kom Norwegians första av totalt 30 av den nya och något större 787-9 Dreamliner in i flottan. Totalt levereras fyra nya 787-9 Dreamlinerplan direkt från Boeingfabriken under året. En fabriksny Boeing 737-800 av totalt 17 som levereras under 2016 kom också in i flottan i februari. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flygplansflotta bland de mest moderna och miljöanpassade i Europa.

Totalt genomförde Norwegian 99,7 procent av de planlagda flygningarna i februari varav 79,5 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad PDF för fler trafiksiffror.

För mer information:
Finansdirektör Frode Foss + 47 916 31 645
Norwegians pressnummer +46 815 11 816

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.