Gå direkt till innehåll
Norwegian med 1,9 miljoner passagerare i september – affärsresenärerna återvänder
Norwegian med 1,9 miljoner passagerare i september – affärsresenärerna återvänder

Pressmeddelande -

Norwegian med 1,9 miljoner passagerare i september – affärsresenärerna återvänder

I september hade Norwegian 1,9 miljoner passagerare och en kabinfaktor på över 85 procent.

– Även september var en bra månad med många resenärer både inom samt till och från Norden. När vi nu går in i höstlovssäsongen märker vi en särskilt stor efterfrågan på resor till populära destinationer i Europa, både till stränder och storstäder. Det visar att det fortfarande finns ett stort intresse bland nordbor att resa. Vi är också glada över att antalet affärsresenärer har ökat efter sommaren. På de mest populära affärsresedestinationerna i Norge är antalet resenärer tillbaka på 2019 års nivå, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I september hade Norwegian 1 873 850 passagerare, mot 977 719 i september 2021. Kabinfaktorn var på 85,2 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 618 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 230 miljoner säteskilometer. I september hade Norwegian i genomsnitt 67 plan i drift, och 98,9 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 80,1 procent. Samtidigt landade 95 procent av alla flygningar enligt tidtabell eller inom en timme.

– Vi förväntar en lägre efterfrågan under vintersäsongen som vi nu går in i. Norwegian är väl förberett att hantera den lugnare perioden, både genom noggrann planering av linjenätet, flexibla leasingavtal för flygplan genom power-by-the-hour-avtal (PBH) och bra avtal med fackföreningar. Vi lanserade nyligen trafikprogrammet för sommarsäsongen 2023 med ett förbättrat utbud på populära resmål i Europa. Det här innebär även att vi nu anställer 700 nya kollegor fördelat på alla våra baser, fortsätter Karlsen.

Samarbetsavtalet mellan Norwegian och Widerøe blev klart i september och innebär större flexibilitet och ett bredare urval på inrikeslinjer i Norge. Dessutom innebär det nyligen lanserade sommarprogrammet fler avgångar till de mest populära destinationerna, vilket ger kunderna ökade resmöjligheter.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm