Gå direkt till innehåll
Norwegian med 1,9 miljoner passagerare i oktober – stor efterfrågan på resor under höstlovet

Pressmeddelande -

Norwegian med 1,9 miljoner passagerare i oktober – stor efterfrågan på resor under höstlovet

I oktober hade Norwegian 1,9 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 86 procent. Oktober var en aktiv resemånad, både på inrikeslinjer och till populära sol- och baddestinationer.

– Vi är glada över att kunna leverera ännu en månad med starka trafiksiffror. I oktober har våra passagerare särskilt uppskattat linjerna till populära semesterdestinationer. Bland annat har över en halv miljon resenärer i Norden flugit med oss till Medelhavsområdet. Det här visar att vi har ett produkterbjudande som kunderna uppskattar, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I oktober hade Norwegian 1 885 606 passagerare, 57 procent mer än oktober förra året. Kabinfaktorn var på 85,8 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 703 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 319 säteskilometer. Norwegian hade i genomsnitt 67 flygplan i drift i oktober och 99,4 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som avgår inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 84,2 procent i oktober.

– På grund av den generella prisökningen ser vi att efterfrågan blir lägre under den kommande vintersäsongen. Tack vare bra samarbete med kollegor och fackföreningar samt flexibla leasingavtal på våra flygplan, har vi en bra position för att kunna hantera den lugnare perioden på ett bra sätt. Vi känner oss dessutom trygga med att vårt produkterbjudande motsvarar resenärernas önskemål och att det kommer bidra positivt till att få marknadsandelar, fortsätter Karlsen.

Samarbetet mellan Norwegian och Widerøe bidrar till att affärs- och fritidsresenärer gynnas av större valmöjligheter, ökad flexibilitet och genomgående resor på inrikeslinjer i Norge. Norwegian rekryterar nu aktivt 700 nya kollegor till sommarsäsongen 2023 då nya linjer och fler avgångar till attraktiva destinationer erbjuds.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm